150 души участват в гасенето на пожара край Драгоман, огънят се разраства

5795
150 души участват в гасенето на пожара край Драгоман, огънят се разраства
Снимка: БГНЕС

Втори ден продължава пожара в района на Драгоман. Огънят се разраства, като има и нови огнища. Облаци гъст дим и пламъци са обхванали хиляди декари сухи треви и иглолистна гора, информира БНТ.

С огъня се борят пожарни екипи, гражданска защита и 36 доброволци от Драгоман. Военен вертолет Ми-17 се включи в потушаването на пожара.

Пожари бушуват край Разград и Сливница

В днешния зноен ден разградски пожарникари гориха треви и храстовидна растителност, пламнала в непосредствена близост до гъсто населени...

Над 150 души участват в гасенето. Към момента няма опасност за хората и населените места в района, предаде bTV. 

Възникналият вчера пожар днес е засегнал около 5 хиляди декара сухи треви и храсти и около 500 декара боров масив. Фронтът на огнената стихия, която се развива в три посоки, надхвърля един километър.

По думите на кмета на Драгоман Андрей Иванов няма място за паника сред хората, защото пожарът не е близо до населените места. Той обаче не скри опасенията си, че огънят може да е причинен умишлено, заради война за субсидии. 

Всички огнища по равното от вчера и от днес а потушени. Остана пожарът в боровата гора до местността Три уши, тъй като теренът е много труден терен и духа силен вятър, съобщи репортерът на “По света и у нас” Мария Чернева. 

11 часа гори сеновал в промишлената зона на Благоевград

Голям пожар избухна в промишлената зона на Благоевград. 11 часа гори сеновал в стопански двор. Огънят е пламнал около 1 часа през нощта...

“Пожарът може би е 15 км дълг и 5 км широк, застрашени са три села. Повечето е треви, единствено 600 дка е гората”, заяви ком. Пламен Зашев, началник ОУПБЗН-София.

"Вижте, аз не мога да кажа какви са версиите за пожара. Това, което в мен буди съмнение, че едновременно на територията на община Драгоман и на територията на общините Сливница и Костринброд пламнаха 7-8 пожара едновременно, а какви са версиите не мога да кажа. Дочувам оттук оттам войни за субсидии. Не бих искал да се ангажирам с мнение по този въпрос", каза кметът на Драгоман.

Въпреки че няма опасност пожарът да достигне до населените места, взети са превантивни мерки и специалисти ще разорат област, за да се предотврати досегът на пожара до селата.

 

Мъж почина след пожар в Ихтиман

Мъж загина по-рано днес след пожар в Ихтиман, установява се дали е вследствие на дима или от инфаркт. Това каза старши комисар Красими...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София