18-годишен с книжка от 2 седмици е прегазил човека във Витоша, искал да избяга в Румъния

2611
18-годишен с книжка от 2 седмици е прегазил човека във Витоша, искал да избяга в Румъния
Снимка: БГНЕС

Шофьорът, убил пешеходец във Витоша, е имал книжка от две седмици. Това съобщи гл. комисар Георги Костов, главен секретар на МВР, на пресконференция по повод разкрито тежко криминално престъпление, станало в района на Витоша, предаде "Фокус".

По-рано беше съобщено, че докато се е опитвал да напусне страната, е задържан 18-годишен младеж във връзка със случая.

"Не само е опитал, но е и напуснал страната”, каза главният секретар, цитиран от БГНЕС. Младежът е бил задържан на входа от Румъния на КПП Дунав мост. Костов подчерта, че той е напуснал страната на следващия ден след прегазването на човека. Сигналът е получен на 6 октомври, самото прегазване се е случило на 5 октомври.

Сериозна катастрофа създава трудности по бул. "Стамболийски" в столицата

Тежка катастрофа затвори бул. "Стамболийски", точно преди кръстовището с улица "Опълченска". Според репортер на Actualno.com лек автом...

Извършителят е установен и задържан, a в автомобила освен него, е имало още трима млади хора – двама на 18 години и един на 17.

"Всички от тези млади хора са възприели прегазването и това, че е отнет човешки живот", каза главният секретар на МВР. До задържането обаче в МВР не е постъпвал сигнал нито от тях, нито от хора, с които са говорили след престъплението.

Според Георги Костов е необходимо да се предизвика обществен диспут, защото извършителят на прегазването е 18-годишен младеж, който е бил правоспособен от две седмици. "Не получихме никаква подкрепа от гражданското общество и апелираме за такава", заяви той и добави, че извършителят е задържан и към момента текат процесуално-следствени действия.

"На 6 октомври сутринта в 8.00 часа в МВР е получен сигнал за труп на мъж с неустановена самоличност в района на Витоша, на ул. "Беловодски път". Когато колегите са отишли на място, са установили, че се касае за мъж на видима възраст около 60 години, в последствие става ясно, че това е 62-годишен столичанин. На място са извършени всички необходими процесуално-следствени действия под надзор на Софийска градска прокуратура", разясни той.

Момиче е паднало от сграда в столичния ж.к. Св. Троица

Момиче е откарано в болница след скок от етаж на сграда в столичния кв. „Света Троица”, съобщиха СДВР. Инцидентът е станал...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София