БСП-София: Конспирациите са само в побелялата глава на Борисов

18208
БСП-София: Конспирациите са само в побелялата глава на Борисов

Председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов защити организацията, която управлява, от нападките от страна на премиера Бойко Борисов.

Припомняме, че министър-председателят обвини столичната структура на партията за забавеното изграждане на завода за преработка на отпадъци край София. Бойко Борисов направи това по време на проверка на строежа във вторник.

БСП-София: Новият градски транспорт не е съобразен с хората с увреждания

Столична община има изграден устойчив навик да обновява, купува и развива мрежата на градския транспорт на София, без обаче да влага в ...

"Мога да кажа само, че конспирациите са в побелялата глава на Бойко Борисов. Теория на конспирацията се учеше във Висшата специална школа "Георги Димитров", на която той е възпитаник, а не в Градския съвет. Затова мисля, че той е доста по-наясно с конспиративните теории от нас. Ние не предлагаме такова обучение на нашите кадри в партията", обясни шефът на БСП-София.

"Колкото до белите коси на Борисов - това е нещо съвсем нормално. Категорично причината за тях обаче не е Софийската партийна организация на БСП, а е в самия него и в екипа му, както и в невъзможността в рамките на 10 години да изпълни обещанието си да има не един, а два завода за отпадъци в София. За нас по-големият въпрос е как цената на завода и експлоатационните му разходи ще се отразят върху формирането на такса „смет” на софиянци в близко бъдеще. Анализът на проекта предвижда двойно и тройно увеличение на такса "смет", предупреди Паргов.

"Нека г-н Борисов да отговори каква е социалната поносимост на проекта, както и да направи сравнение по отношение на цената на събиране и транспортиране на един тон отпадъци в размер на 100 евро на тон, която всички софиянци ще плащаме на бъдещите концесионери по чистотата в София – град след няколко месеца, и какво е средното ценово равнище в Европа за тази дейност", призова Паргов.

Столицата ни има много такива забатачени и заплетени проблеми като завода за отпадъци. Сред тях са недостигът на средства на транспорт, вредната за софиянци концесия "Софийска вода", недостигът на места в детските градини, концесията в градския транспорт, в случая "Карат С", конкурсите за чистотата. Нашата роля на опозиция е винаги да се държим конструктивно и да показваме грешките на управляващите или грешните им ходове. И това е нормално за опозицията във всяка демократична държава. Ще дам за пример Германия, тъй като за него тя е водеща страна. Нека да попита Ангела Меркел дали тя слуша опозицията и дали се вслушва в съветите и в алтернативите, които й предлагат за решаване на определени проблеми, заяви Паргов.

Лидерът на БСП-София: Време е да си променим мисленето, за да не останем в историята

"Време е да си променим начина на мислене, за да не останем в историята". Това каза пред Actualno.com лидерът на столичната организация...

А по отношение на маковете - искаме да му благодарим. Маковете са част от символиката на Социалистическата партия и се надяваме, че те са там, около завода за отпадъци, с оглед облагородяване на околното пространство, казва Паргов. (бел. ред. - БСП протестираше срещу неуредиците около завода за боклук, като садеше макове).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София