Чобанов нарече свободна интерпретация това, че е казал, че очите на паметника на Цар Самуил го дразнят

10660
Чобанов нарече  свободна интерпретация това, че е казал, че очите на паметника на Цар Самуил го дразнят
Снимка: БГНЕС

Най-важното за паметника на Цар Самуил е, че се радва на успех, хората го харесват. Това заяви пред журналисти зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов, съобщи БГНЕС.

"От там нататък колко силно ще светят очите и как ще го съгласуваме в МК са подробности, които не бива да се превръщат в обществен дебат", заяви Чобанов. Той посочи, че общината е в процедура за решаването на технологичните проблеми и за съгласуване пред Министерство на културата (МК) по този въпрос.

Чобанов посочи, че било свободна интерпретация, че той е казал, че очите на паметника на Цар Самуил го дразнят. "Не е имало такъв вид разговор. Казвал съм, и сега го твърдя, че всички ефекти по един паметник, особено такива, които променят чувствително визията му, след да се обмислят внимателно и да се съгласуват. Очевидно се радват на огромен успех светещите очи", заяви той.

Според Чобанов ставало дума за технологичен проблем, че какъвто и да е един специален ефект той трябва да се тества, да се премери внимателно и да се направи така, че да помага а въздействието.

"След като патриархът освети монумента, след като президента го откри нека не заместване този важен национален въпрос с дребнотемие", призова заместника на Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com