Еврокомисар проверява как върви проекта "София Тех Парк"

7457
Еврокомисар проверява как върви проекта "София Тех Парк"
Снимка: БГНЕС

Европейският комисар по проучванията, науката и иновациите Карлос Моедас ще направи инспекция на строителството на “София Тех Парк”, предаде БГНЕС.

Изграждането на комплекса за иновации и високи технологии се финансира с 50 млн. евро от приключващата в края на 2015 г. оперативна програма “Конкурентноспособност”. Моедас идва в София за срещи с президента Росен Плевнелиев, с премиера Бойко Борисов и с министъра на образованието Тодор Танев. Друг акцент от посещението на европейския комисар е новата оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020”, която осигурява 1 милиард лева от еврофондовете за повишаване качеството на образованието и развитието на науката в България.

Лукарски и депутат от БСП спориха за "София Тех Парк"

Изпълнението на проекта "София Тех Парк" е в съответствие с одобрения план-график. Проведени са подбори за персонал и е сформиран екипа...

Карлос Моедас, който е комисар от Португалия, ще вземе участие и в Конференция за ползите от новия механизъм за подкрепа в областта на политиките (Policy Support Facility (PSF)), с който да се помогне на държавите-членки на ЕС да реформират политиките си в областта на научните изследвания и иновациите. България е първата държава-членка, която взе решение да използва механизма за подпомагане. Финансирането на проектите, които бъда одобрени, ще е по програмата на ЕС за изследвания и иновации “Хоризонт 2020“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София