Фандъкова: Няма да допусна предизборни спекулации със София

13974
Фандъкова: Няма да допусна предизборни спекулации със София
Снимка: БГНЕС

Няма да допусна да се спекулира с интересите на града, заради предстоящи местни избори. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде БГНЕС.

Фандъкова коментира казуса, появил се в общественото пространство от преди няколко дни, свързан с информация за некачествено изпълнение на проект за трамвайното трасе номер 7 по бул. "България".

По нейни думи в последните дни се извадила некоректна информация с оглед на изпълнението на два различни проекта на територията на бул. "България". "Става дума за 2 коренно различни проекта, единият е финансиран с европейски средства и се изпълнява наземно и е за подмяна на трамвайните линии, спирките и подходите към подлезите. Вторият е с общински средства и е за 6 подлеза по бул. "България"", разясни Фандъкова.

Тя каза, че първият проект в първия си етап е приключен, а заради лошо изпълнение и забавяне фирмата била санкционирана с 620 000 лв. "Тази глоба беше наложена още през август миналата година и е събрана вече. Фирмата е длъжна в 10-годишен период да възстановява за своя сметка, ако има нарушения по проекта, в момента има такава задача. Ако фирмата не работи имаме 300 000 лв. гаранция, от която може винаги да удържим, за да се отремонтира тази дейност. Това означава изключително строг контрол от страна на общината", уверена е Фандъкова.

Столичният кмет коментира, че вторият проект за подлезите не е завършен. "Знаем изключително тежкото състояние на подлезите по бул. "България". При 4 от тях вече работите са приключени,но при най-тежките, като този, който е на бул. "България" и "Гоце Делчев" и на бул. "България" и бул. "Тодор Каблешков" работата не е приключила, тъй като там има сериозни проблеми с отводняването", каза тя. В хода на изпълнение на проекта било констатирано, че при строителствата във всичките тези години канализацията е прекъсната. Затова, според Фандъкова подлезите се напълват с вода при най-малкия дъжд.

"Затова възложихме да се намери инженерно решение за отводняване, след което подлезът ще бъде отремонтиран с настилка, осветление и всичко останало. Там работата не е осъществена още и затова няма как да се говори за качество", поясни тя. Кметът на София не смята, че има опасност общината да връща европейски средства заради въпросните проекти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София