Фандъкова: София е 30-а сред най-бързо развиващите се градове в света

8234
Фандъкова: София е 30-а сред най-бързо развиващите се градове в света
Снимка: БГНЕС

София влезе с всички инвестиции и усилия в класацията на най-бързо развиващите се градове в света и е на 30-то място от общо 300 най-големи градове в класацията на голяма международна организация за 2014 година. Това каза по време на Националната годишна конференция на Съюза на транспортните синдикати в България, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде "Фокус".

Столичният кмет посочи за сравнение, че 30-тото място е само на 4 места след Лондон. "София е и сред европейските столици с най-ниски нива на безработица. Това се дължи и на съвместните ни усилия, защото само колегите, които работят в системата на градския транспорт в София знаят какво ни струва запазването на всички работни места в години, в които имаме засилено развитие на метрото. В същото време се грижим да не се съкращават масово работещите в наземния транспорт", обясни Фандъкова.

На 8 май тръгва метрото и до Младост 4

Новият участък на метрото до Бизнес центъра в „Младост 4" ще бъде официално открит на 8 май. Това съобщи за „Преса" шефът н...

"През изминалата година София беше домакин на най-значимото събитие не само в историята на транспортните синдикати, но и на синдикалното движение на България изобщо. В надпревара със синдикатите на 11 други държави, вие успяхте да спечелите домакинството на 43-тия конгрес на Международната транспортна федерация, в която участваха над 2000 делегати и гости", заяви Фандъкова и добави, че по този начин СТСБ са показали какво означава силата на обединението и на екипната работа за представянето не само на синдикалното движение в България, но и на страната ни и града ни. "Хората, с които работим заедно знаят, че вратата на кабинета ми е винаги отворена, защото съм убедена, че само с диалог и разбиране могат да се постигат реални резултати", посочи Йорданка Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София