Фандъкова: София е градът с най-ниска безработица

3298
Фандъкова: София е градът с най-ниска безработица
Снимка: БГНЕС

София е градът с най-ниска безработица. Това обяви кандидатът за кмет на Столична община Йорданка Фандъкова, преди подписването на споразумение за сътрудничество с КНСБ за повишаване на заетостта и доходите, защитата на фундаменталните социални и граждански права, предприемане на мерки срещу сивата икономика и др., предаде “Фокус“.

„Нивото й е 3.5%, което е нисък процент и за Европа. София в последните години беше винаги в челната тройка на големите градове по ниски нива на безработица“, уточни Фандъкова.

ГЕРБ регистрира Фандъкова като кандидат за кмет

ГЕРБ регистрира Йорданка Фандъкова като кандидат за кмет на София за трети пореден път. Представители на партията внесоха в Общинската ...

Тя поясни, че в поддръжката и експлоатацията на метрото работят 1700 души, 300 само в последната година. „Новите работни места в системата на образованието се увеличават непрекъснато. В последните години над 2100 са новите места за работа в детските градини и училища“, коментира Фандъкова и подчерта, че повече от 150 работни места са открити в сферата на социалните услуги. „София се превърна в творчески град – четвърто място по добавена стойност в икономиката на града“, разясни тя.

Тя допълни, че наред с работните места, които общината открива, много важни са и тези, които се откриват от страна на бизнеса. „По отношение стимулиране и подкрепа на бизнеса, създадохме буквално в последните месеци общинска агенция за инвестиции. Тя е насочена както към големите инвеститори, така и за малкия и средния бизнес с акцент върху производството и работата на новите технологии, IT-сектора“, уточни Йорданка Фандъкова.

„За облекченията на гражданите и бизнеса, електронни услуги и общината, успяхме да отворим първите 50 нови услуги, реализирахме пилотен проект към Министерство на транспорта“, каза още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София