Фандъкова: Столична община ще инвестира 5 500 000 лв. за спортна инфраструктура през 2015 г.

17716
Фандъкова: Столична община ще инвестира 5 500 000 лв. за спортна инфраструктура през 2015 г.
Снимка: БГНЕС

През тази година и в следващите две, които остават до 2018 г. сме се насочили към развитието на спортната инфраструктура. Общо около 5 500 000 лв. инвестиции ще инвестираме тази година в спортна инфраструктура по различни програми. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на реновираната зала "Триадица", предаде "Фокус".

"Едната от тях е за строителство на нови физкултурни салони, предстои строителство на физкултурен салон в 98 НУ в район "Надежда". Предстои изграждането по-скоро на пристройка в съществуващия физкултурен салон на Първа английска гимназия с построяването на още един. Новото училище в с. Герман ще е с нов физкултурен салон. Едновременно с това ще ремонтираме четири съществуващи физкултурни салона, три ученически и училищни басейни. Заедно с това ще изграждаме и фитнес площадки и ще продължим с тези на открито. Ползват се много, от това което се вижда", заяви Фандъкова.

Празненствата за "Трети март" блокират движението в София

Въвежда се временна организация на движението за провеждането на мероприятия в София по повод тържественото честване на Националния пра...

"Всяка година до 2018-та ще се стремим да разширяваме спортната база, с това да стимулираме и учителите, и децата да спортуват. Залата беше пълна с деца от съседните училища. В този район се намира и моето 73-то училище, ние сме ползвали зала "Триадица" по предназначение много отдавна - имаме традиции в това отношение", добави тя.

"Най-важното е да инвестираме, а учителите и треньорите си знаят работата, дай Боже и повече родители да се обръщат към спорта и заниманията, свързани със спорт, защото в София има къде да се спортува. Важното е да има желание и да има повече информация, което е наш ангажимент, допълни Йорданка Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com