Фандъкова обеща метро от "Младост 1" до Бизнеспарка скоро

7703
Фандъкова обеща метро от "Младост 1" до Бизнеспарка скоро
Снимка: БГНЕС

Отсечката на столичното метро от ж.к. "Младост 1" - „Бизнеспарк София” ще е готова на 8 май. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на проверка на изпълнението на проекта за разширение на столичното метро в отсечката Младост 1 - „Бизнеспарк София”, предаде Агенция "Фокус".

По думите на Фандъкова с днешната проверка властите искат да се убедят, че срокът ще бъде спазен. Столичният кмет каза, че резултатите са задоволителни и предупреди, че на 5-ти май ще има още една проверка.

Всички влакове ще спират на новата спирка "Искърско шосе"

От 15-и април всички бързи и пътнически влакове, които преминават в участъка между гарите Подуяне и Искър, вече ще спират на новооткр...

„Очаква се с около 20% трафикът да намалее. Смятам, че това ще се случи, защото хората чакат с нетърпение пускането на метрото. Очаква се около 42 – 45 хил. души да ползват допълнително метрото след 8 май. Това е сериозно постижение, което от своя страна ще намали ползването на автомобили и очакваме около 7 000 това вредни емисии годишно да бъдат намалени. Непрекъснато повтарям този факт, но това е работата ни в перспектива – чувствително намаляване на вредните емисии във въздуха на големия град”, обясни Фандъкова. Тя допълни, че Столична община очаква с поне по-малко 8000 автомобила на ден да спадне трафика с пускането на новия участък на метрото.

Фандъкова коментира и други големи инфраструктурни проекти в столицата: "Ще има по-затруднено движение по „Цариградско шосе”, когато правим разширенията, а крайният срок за приключване изцяло на работата по бул. „Ал. Малинов” е края на месец август". Градоначалникът добави, че в столицата освен централните булеварди покрай метрото се ремонтират и вътрешно кварталните улици, като това става по заявка на районните кметове и така се разпределят задачите. Кметът каза още, че тези ремонти са започнали преди седмица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com