Градушка удари Софийско, няма пострадали

17603
Градушка удари Софийско, няма пострадали
Снимка: БГНЕС

Силна градушка е ударила софийското село Мрамор и Нови Искър. На места дълбочината на леда е била около 30 сантиметра. На място са дошли противопожарен екип от Нови Искър и доброволци от столичното формирование. Няма пострадали и сериозни щети.

Проливен дъжд създаде за кратко проблеми в няколко населени места. Наводнени бяха улици в Пазарджик и София, съобщи Нова телевизия.

Три екипа на звеното за аварийни дейности на Столична община, заедно с тези на "Пожарна безопасност и защита на населението" са работили тази нощ. Като екипите са реагирали на всички и са отводнили улици и къщи.

Образувало се е завиряване в с. Мрамор и Нови Искър, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Екип на аварийното звено на Столична община проверява оттичането при Южната дъга на околовръстен път. Общинските язовири се изпускат контролирано. Дежурни извършват постоянни проверки на нивата им.

Междувременно от МОСВ предупреждават за оранжев код за обилни валежи за 6 области в страната. В резултат на очакваните валежи на 16 септември се очаква повишение на речните нива на реките Арчар, Лом , Огоста , Малък Искър, Марица в горното й течение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com