Калоян Паргов: Паркирането в София да е на подчинение на кмета

4027
Калоян Паргов: Паркирането в София да е на подчинение на кмета

Паркирането в София да бъде единствена дейност на ново, самостоятелно общинско предприятие, което да е на директно подчинение на кмета на столицата или на ресорния му заместник. Това предложение ще внесат за разглеждане от групата на БСП в Столичния общински съвет. По този начин приходите от паркирането в различните зони в центъра на София ще влизат директно в бюджета и няма да минават през касата на търговско дружество, както е в момента с Центъра за градска мобилност. Това би осигурило по-голяма прозрачност при разпределяне на приходите и би дало възмжност за набавяне на средства за преасфалтиране на улиците в центъра на София, както и за осигуряване на бюджет за поддръжка на пътната инфраструктура в крайните квартали.

"Предложените промени в законопроекта на депутатите от ГЕРБ и Реформаторския блок не са страшни. Въпросът е, че те създават предпоставки за концесиониране на "синята зона". Освен това дават възможност Общинският съвет вече да налага ценови равнища по-високи от сегашните, обясни председателят на Градския съвет на БСП в София и общински съветник от Левицата Калоян Паргов. - Досега това беше инструмент за регулация на трафика в столицата. И цената беше така изчислена, че едновременно да носи приходи на общината, да ограничава броя на автомобилите в центъра и да облекчава паркирането. Нашето предложение сега е да дадем повече правомощия на държавния и общинския орган за сметка на външни структури, било то и търговски дружества, които са 100% собственост на общината".

Калоян Паргов се срещна с президента и премиера на Република Сръбска

Председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов се срещна с президента на Република Сръбска Милорад Додик и с премиера Жел...

Според лидера на столичната Левица през последните 10 години се налага модел на децентрализация на функциите на Столична община. "Тя на практика абдикира от задълженията си и ги прехвърля заедно с отговорността на външни структури, било то асоциации, фондации, търговски дружества, добави Калоян Паргов. - В крайна сметка те дублират функцията на общината. Това от своя страна изкарва на преден план въпроса защо е необходимо поддържането на администрация в СО, на която да се плаща, при положение, че съществува външна структура, която акумулира средства и на която също се плаща, за да регулира съответната дейност. Този проблем обаче не е само с транспорта в София. Има го и в културата. В СО има Дирекция "Култура", а реално водеща е Асоциацията за развитие на София, която менажира културния календар на столицата".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Шефът на СОС: Във всеки един момент могат да ме свалят от поста

Транспортът и чистотата - най-голямото перо на СО през февруари (СНИМКА)

Първа стъпка: Промяна в цените на картите за столичния градски транспорт

"Оправяме чужди грешки": Започна поредното пренареждане на жълтите павета

Преместват натоварена ключова спирка на автобусните линии 94 и 102 в София

Забележка към Хекимян за мигрантите: Разберете, управлението ви свърши

Не е готова експертизата по делото за местния вот в София

Променят маршрута на тролей 1 до 11 април

Работещите в метрото на протест, засега влаковете се движат нормално

Васил Терзиев: Наложително е да има заместник-кмет по сигурността на София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...