"Майчин дом" с рекорд по родени бебета

88568
"Майчин дом" с рекорд по родени бебета
Снимка: Thinkstock/Guliver

През 2014 година в „Майчин дом” са се родили 4 133 бебета, което е своеобразен рекорд за „Майчин дом” през последните 15 години, както и в последните 3 години преобладават момчетата - 2 133 момчета и 1 999 момичета. Това каза проф. д-р Асен Николов дм, началник на Родилна клиника в Университетска Акушеро -Гинекологична Болница „Майчин Дом”, ръководител на Университетската катедра по акушерство и гинекология в Медицинския факултет на Медицинска Академия – София, предаде „Фокус”.

„Увеличава се броят на недоносените бебета, които са трайно над 20% в „Майчин дом” или над 850 рискови раждания на недоносени деца. „Майчин дом” е основен център за грижите за тези деца. През изминалата 2014 година са се родили 150 двойки близнаци и две тройки. Всичко това е резултат на положените усилия от медицинския персонал на болницата, като трябва да отбележим , че то е реализирано в реновираните Родилна зала и Приемно отделение“, заяви проф. д-р Николов.

Нови изисквания за безопасност за бебе в колата

Правителството одобри проектозакон за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата. С него се въвеждат новите изисквания...

„През последните 5 години ръководството на болницата положи големи усилия за подобряване на материално-техническата база и апаратурата, което доведе до постигането на високия ръст на количествените резултати и подобряване на качествената медицинската дейност, която извършваме“, разказа още професорът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София