Музикални таланти ще озвучат "София диша" в последната неделя на август

6120
Музикални таланти ще озвучат "София диша" в последната неделя на август

Последната седмица на градския фестивал "София диша" залага на авангарда и ще представи младите музикални таланти. От 16.00 до 22 часа, на 30 август, столицата ще преживее за пета поредна неделя своя градски празник. Локацията е ул. „Оборище”, между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Сан Стефано”, съобщават организаторите.

За втора поредна година „Оборище” ще се превърне в музикална улица, а селекцията ще представи талантливи и работещи млади музиканти, които не са избрали бързия път към славата, чрез комерсиализация и посредствено разгръщане на музикалните си способности, а усъвършенстват индивидуалните си стилове и похвати чрез отдаденост и професионализъм.

Градски спортове бяха в центъра на четвъртото издание на "София диша"

Стотици столичани и гости на София посетиха четвъртото издание на фестивала "София диша". То се проведе на ул. "Иван Шишман" - една от ...

Началото от 16:00 часа, на Голямата сцена, концертите ще започнат с Константин Кучев. Той е певец и композитор на театрална музика, завършил е НМА “Панчо Владигеров”, специалност “Поп и джаз пеене”. Ще представи “Разходка по луната” - интерактивен музикален пърформанс, който активно включва публиката в творческия процес по създаване на песен, приказка или…. космически кораб. Резултатът ще бъде сюрреалистично пътешествие – обещава музикантът.

Clavexperience ще поемат щафетата от 17:00 часа, когато Павел Терзийски (вокали, бийт бокс) и Димитър Горчаков (клавири) ще преминат през Dub, Reggae, Drum and bass, Dubstep и джаз. Музиката на международната формация - The Bedlam Club, базирана в София и състояща се от клавишни, контрабас, барабани и перкусия, ще представи electro punk jazz, от 18:00 часа. А от 20:00ч., ще започват The Science - колаборация между електрониката на Мартин Ставрев (Soulslept) и вокала на Нино Гомес (Brujeria). Музиката им е иновативна, в нея могат да бъдат усетени влияния от стиловете дъбстеп, трип хоп, IDM. Те постепенно, но и устремено се налагат като една от най-силните модерни лайв формации в България.

Отделно от Голямата сцена, по време на фестивала ще се представят „Вокализирай това”, които в обособено пространство на улицата ще пеят, импровизират и записват музика заедно с публиката.

Театралният проект Театър Азарян към Националния дворец на културата (НДК) ще участва, по време на „София Диша“, с акция за събиране на стари обувки, които ще бъдат използвани при оформлението на интериора на фоайето към новата театрална зала, по идея на сценографа - Никола Тороманов – Фичо. Идеята е свързана с биографията на режисьора Крикор Азарян, който навремето е работил като обущар.

Десетки посетиха "София диша"

Десетки столичани и гости на града се включиха във фестивала за градска култура „София диша”, предаде "Фокус". На емблемат...

Darik Storytelling Point ще представя умението на медията да разказва истории - водещ от радиото ще приканва хората да седнат в креслото му и да изслушат 10 секудна история.

„Корейският кът“ официално отвори врати през март 2015 година и е най-новата чуждоезикова читалня на Столична библиотека. С богата колекция от книги, електронни ресурси и технически възможности ... ще представи импровизирана читалня с възможност за изработване на различни предмети от традиционната корейска хартия – „ханджи“.

По време на фестивала ще се представят и от най-големия независим български портал за dance музика - bassline.bg, които смятат, че мисията на dance музиката е да обединява хората и да възпитава в любов и приемственост към ближния, която още от самото си зараждане проповядва идеологията за мир, любов, обединение и уважение. Защото добрата музика не се нуждае от лъскави клубове или каквито й да било специални ефекти. Добрата музика просто те кара да танцуваш – казват от bassline.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София