Нова система ще облекчава трафика в София

6185
Нова система ще облекчава трафика в София
Снимка: БГНЕС

Столичната община открива нов център за управление на трафика. Днес специална инспекция на обекта направи зам.-кметът Любомир Христов. Общата стойност на проекта е 10 млн. евро. Целта е да се модернизират кръстовищата в столицата и да има автоматизирано управление на трафика, предаде TV7.

Ползите за столичани ще започнат да се усещат още от следващата година, когато на 160 ключови кръстовища в София ще се въведе централизирано управление. Системата ще се контролира от компютър, който ще получава информация от детектори и датчици, монтирани на различни места в града. Като се добави и видеонаблюдението, ще се получава реална картина за трафика в града, като по най-натоварените пътни артерии зеленият сигнал на светофарите ще свети по-дълго.

Половин София остава без топла вода

От две седмици до месец и половина ще останат без топла вода през лятото част от най-големите столични квартали, предупреди „Топл...

Системата ще може да осигурява бързо придвижване на полицейски автомобили, линейки и пожарни. Ще улеснява и градския транспорт.

Предвижда се и нова организация на пресичането на пешеходците, така че да не се задържат колите излишно, когато няма никой около светофарите.

"Ще се инсталира бутон за пресичане. С натискането му се заявява наличието на хора, които искат да пресекат", обясни зам.-кметът на София.

С новите мерки Общината очаква да ограничи задръстванията в София до 30%.

Столичани с отворено писмо до Фандъкова срещу боклуците в центъра

Затрупаните с боклуци тротоари на централните улици в София станаха поредната причина за открито писмо до кмета на столицата Йорданка Ф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София