Нови автобуси на градския транспорт тръгват в София от понеделник

36960
Нови автобуси на градския транспорт тръгват в София от понеделник
Снимка: БГНЕС

От миналата година започнахме доставките на 126 нови съчленени автобуси, като 46 от тях вече се движат по различни линии от градския транспорт като част от проект по ОП "Околна среда". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на доставката на 20 съчленени нови автобуси за градския транспорт, предаде "Фокус".

„Финансирането е безвъзмездно европейско, което ни помага да подменяме остарелите и амортизирани автобуси и да подобряваме качеството на въздуха чрез съвременните изисквания, които поставяме по доставките. На територията на гаража има 137 автобуси, 17 от тях са готови да бъдат пуснати в движение от понеделник”, заяви Фандъкова. По думите ѝ автобусите ще заменят изцяло автобусите по линия 76, а останалите 20 предстои да бъдат комплектовани и към края на месец март ще бъдат пуснати по линиите на автобусите 83 и 94.

Градският транспорт в Търново ще бъде безплатен за дамите на 8 март

За поредна година дамите във Велико Търново ще ползват безплатно обществените линии от градския транспорт в града. Това съобщиха от п...

Фандъкова припомни, че преди да стартира проекта през 2012 година, средната възраст на автобусите е бил над 20 години. "Към тази година успяхме да намалим почти на половина средната възраст. След като приключим с доставките на тези автобуси и закупим новите, за които сега тече процедура - 110 единични автобуси, ще намалим средната възраст на автобусите на около 6 години, което е съвременен градски транспорт", обясни столичният кмет.

Фандъкова уточни, че финансирането е осигурено и предстои процедурите да бъдат завършени и през 2016 година, по отношение на автотранспорта, София ще има автобуси, които хората спокойно ще могат да използват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София