Организираха шествие в София срещу насилието над животни

8995
Организираха шествие в София срещу насилието над животни
Снимка: БГНЕС

Случаите на насилие над животни са ежедневие навсякъде буквално, дори в центъра на София се случват. Това каза Йоанна Карацанева, организатор на „София вег фест” преди гражданско шествие на пл. Народно събрание, при който се демонстрира пърформънс за това как се добива кожа от животните в кожарската индустрия, предаде БГНЕС.

"София вег фест” се определя от организаторите като „културен фестивал, обединяващ в себе си любовта към живота и природата”. 

Забавните стихчета за домашното насилие - играчка-плачка

„Тръгнала една плесничка ... Татко, мили, откъде? И дали е с ръкавичка, таз плесничка или – не? – Откъде и как, не зн...

Събитието днес е част от четвъртото издание на „София вег фест”, чиято цел е да информира за един по-добър начин на живот.

Днес е световният ден на животните. Карацанева посочи, че има 72- ма осъдени за насилие над животни от 2011 г. до днес, което според нея, не е голяма цифра , но все пак е нещо.

"За нещастие обаче в съотношението със случаите на насилие, това е един много минимален процент”, каза тя. Защитниците на животни настояват да се спазва законът, който според тях е един от най-добрите в Европа. „Просто няма контрол и той не се прилага реално”, подчерта Карацанева. 

Целта на събитието днес е хората да демонстрират несъгласието си с продължаващото и дори, според тях ескалищо насилие върху животните, унищожаването на естествените им местообитания и грубо незачитане на законите на Бъгария и както и недостатъчният контрол от страна на държавата и ресорните министерства. 

Жени от "Ислямска държава" разказаха за униженията

Жени от Узбекистан, които по чудо успели са оцелеят, си спомнят страшните години на "семейно робство". Бегълките разказали за униженият...

Протестиращите имат девет искания, сред които основното е да се спазва стриктно Законът за защита на животните от ресорните министерства, агенции и организации. Сред другите им искания са прекратяване на изграждането на нови зоологически градини и преобразуване на настоящите в резервати и спасителни центрове за пострадали диви животни и птици.

Природозащитниците настояват също за адекватни и бързи мерки от страна на МВР съд и прокуратура както и от другите ресорни министерства за предотвратяване на насилието над животните както и бързи и адекватни производства при установени вече случаи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София