Отстраниха ръководството на столичната "Топлофикация"

15854
Отстраниха ръководството на столичната "Топлофикация"
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Столичният общински съвет гласува отстраняването от длъжност на изпълнителния директор на "Топлофикация София" Стоян Цветанов и останалата част от ръководството на дружеството. Предложението беше прието с 37 гласа "за", един против и петима въздържали се, информира БТА.

Проектът за смяна на ръководството беше внесено от общинските съветници от ГЕРБ Николай Стойнев, Иван Илиев и Орлин Алексиев с основанието, че около 90 на сто от средствата на дружеството са в КТБ.

Ръководството на столичната "Топлофикация" може да бъде сменено

Другата седмица ще стане ясно дали ще бъде сменено ръководството на "Топлофикация София" заради депозитите й в Корпоративна търговска б...

Става въпрос за 80 млн.лв., предназначени за финансирането на инвестиционната програма на дружеството.

Днес е най-хубавият ми ден в последните 8 години, просто защото ще изляза в отпуск и ще почивам. Това заяви пред журналисти вече бившият изпълнителен директор на „Топлофикация София“ ЕАД Стоян Цветанов. Той допълни: „Уважавам решението на собственика на компанията. Тези пари са концентрирани в последните 2 или 3 месеца и те са изпълнение на инвестиционната програма до края на ноември.

По време на дебатите заместник-председателят на Столичен общински съвет (СОС) и общински съветник от групата на ГЕРБ Николай Стойнев каза, че когато са коментирали този доклад, няма как да не се изтъкнат и положителните, и отрицателните резултати на дружеството. „Ако днес говорим за блокирани средства в КТБ, благодарение на работата на дружеството тези средства все пак са налични. Трябва да има промяна в работата на дружеството. При 52% събираемост в началото на периода, сега са 72%".

„И друг път съм виждал доклади без мотиви. Не може да бъде критерии това, че някой си е държал парите в тази банка (КТБ), която толкова беше хвалена. Ако взимаме такова решение, имаме и други дружества съпоставими с общия капитал – трябва да уволним всички. Звучи малко несериозно и аз не мога да подкрепя такава подмяна на състави”, заяви общинският съветник Владимир Кисьов от СДС.

Искат оставката на директора на "Топлофикация София" заради КТБ

Общинските съветници от БСП поскаха оставката на директора на "Топлофикация София". Аргументът е, че парите на дружеството са депозиран...

В тази връзка съветникът Иван Таков от БСП заяви, че е добре да разбере, важи ли за общинските дружества същото ограничение, което има за държавните, а именно не повече от 25% от ресурса да се държи в търговска банка, информира "Фокус".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София