Пет незабравими недели за 5-я рожден ден на „София диша”

46462
Пет незабравими недели за 5-я рожден ден на „София диша”
Снимка: Facebook.com/pages/София-диша/375196619157663

Тази година мултижанровият фестивал от градски тип „София диша” ще се проведе за пета поредна година. В програмата на събитието, което подкрепя кандидатурата на София и Югозападен регион за „Европейска столица на културата 2019“, са включени пет тематични недели през август. Между 16 и 22 ч. всяка неделя те ще затварят дадена част от София за движение.

„София диша” тази година ще може да се похвали с две нови дестинации. Първата е Малките пет кьошета, където ще стартира тази неделя (3 август) фестивалът. Между 16 и 22 часа софиянци ще могат да се запознаят с еко-темата „Екоморфози”, която представлява екологичния и био начин на живот в градски условия. Второто ново място е улица „Оборище”. Там на 24 август ще се проведе денят, посветен на музикалното и танцовото изкуство, под темата „Песента на танца” .

"Песента на танца" закрива "София диша"

В последната неделя от месеца се провежда и последното събитие от програмата на „София диша” 2013 – „Песента на...

Останалите 3 дестинации са както следва – на 10 август улица „Ангел Кънчев” под надслова „Словото зове”, на 17 август на пешеходната зона на улица „Пиротска” – „Ветрове от цветове” и на 31 август на улица „Шишман” – „Световна София”.

По време на специална пресконференция, която се проведе днес, кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че през последните няколко години „София диша” се е утвърдил като фестивал. Тя припомни, че събитието е започнало като проект на неправителствения сектор, към който впоследствие се е включила с подкрепа и Столичната община.

От думите на Фандъкова стана ясно още, че „Световна София” е нова тема. Тя допълни, че в този ден във фестивала ще се включат и чуждестранни гости, които ще могат да представят своите произведения.

Програмният директор на „София диша” Кристина Спасова обясни, че на 10 август публиката ще има възможност да напише свои разказ и по този начин ще бъде интерактивно представена литературата. След това на 17 август на улица „Пиротска” гостите ще имат възможност да гледат кино. Но не обикновено кино, а интерактивно кино, в което те взимат решения вместо героите, обясни Спасова. От думите й стана ясно, че за участие в „София диша” е поканена и чуждестранна група, която за момента не е дала отговор.

"София диша" днес превзема "Пиротска"

Днес между 16:00 и 22:00 часа фестивалът "София диша" ще преобрази ул. "Пиротска". Темата на днешното издание е "Ветрове от цветове", с...

Предстои публикуване на карта за промените в движението, които ще настъпят вследствие от фестивала. Програма за него може да намерите тук

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София