Подозират Петър Диков в конфликт на интереси

64695
Подозират Петър Диков в конфликт на интереси
Снимка: БГНЕС

Сигнал за конфликт на интереси срещу главния архитект на Столична община Петър Диков е внесен в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) – същата комисия, на която председател беше Филип Златанов, който нашумя с прословутото си „тефтерче”.

Сигналът е заради това, че Диков има участие във фирма „АРХ КОМ ПРО” – както като управител, така и като съдружник, твърди в свое съобщение известната вече lelq_dan4e (Леля Данче). Това най-вероятно представлява конфликт на интереси, тъй като служителите на Столична община би трябвало да са подписали декларации за неучастие в частни фирми, докато заемат постове в общината.

Прокуратурата не разследва Плевнелиев за тефтерчето на Златанов

Прокуратурата не е образувала досъдебно производство и не разследва президента Росен Плевнелиев. Президентът не е разпитван и като свид...


В документа, представен ни от lelq_dan4e, като управители на „АРХ КОМ ПРО” са посочени Петър Иванов Диков и Бисерка Ценова Стратиева, а съдружници са отново г-н Диков и г-жа Стратиева, както и Радослав Тодоров Рашев.

Според актуална справка в Търговския регистър обаче за управител на фирмата се води само Бисерка Ценова Стратиева, а като едноличен собственик на капитала е записана отново г-жа Стратиева. В графата „Съдружници” има запис „Заличено обстоятелство”. Не е ясно на коя дата е извършена промяната т.е. дали е преди г-н Диков да стане главен архитект на София или не.

В своята Facebook страница lelq_dan4e също е пуснала документите, като човек, пишещ под името Борис Цветков Цветков, обещава да помогне в изясняването на фактите около този сигнал. Цветков споделя, че също е подал сигнали в комисии на Народното събрание за конфликт на интереси при Петър Диков. Както е добре известно, Борис Цветков Цветков е името на един от депутатите на БСП.

Златанов и Фидосова са говорили поне по два пъти седмично

Поне два пъти седмично бившият председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златано...

Една или повече фирми?

Според lelq_dan4e обаче Петър Диков има участие в още фирми, докато заема поста на главен архитект на София. Имената на фирмите са „Проин”, „Инжпроект” и „Еделвайс”. Справка към днешна дата на Actualno.com в Търговския регистър показа, че лице с името Петър Иванов Диков е едноличен собственик на капитала на „Проин”. При другите две фирми името на Диков не фигурира като управител, собственик, съсобственик или съдружник към днешна дата.

На 10 юли в свой сигнал lelq_dan4e даде подробности около конфликт на интереси за Петър Диков, но също така и за Димитър Петлешков, директор на дирекция „Транспорт” в Столична община. В Търговския регистър има регистрирана фирма ЕТ „Димитекс – Димитър Петлешков”, в която физическото лице-търговец е Димитър Дамянов Петлешков.  

Парламентът освободи Филип Златанов от председателския пост на КПУКИ

След три дни на обсъждания Народното събрание официално уволни Филип Златанов от поста председател на Комисията за предотвратяване и ус...

Актуална справка в Търговския регистър показва заличено име в графата „Физическо лице-търговец” на ЕТ "Димитекс - Димитър Петлешков", но в документите на lelq_dan4e (предишна справка от Търговския регистър) в същата графа посоченото лице е Димитър Дамянов Петлешков. Не е ясно кога е извършена поправката в регистъра.

Съмнения и за други чиновници на ръководни постове в Столична община

Според други документи, пратени ни от lelq_dan4e, има съмнения, че и други служители на Столична община са в конфликт на интереси. Става въпрос за Ралица Маджарска, която е директор на дирекция „Зелени системи” в общината. Съгласно едната справка, получена от Actualno.com, тя е съдружник във фирма К.М.К.-97. Справка в Търговския регистър показва, че действително лице с имената Ралица Петрова Маджарова е съдружник в тази фирма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София