Полицията в София започва проверка за самонастанили се роми

6741
Полицията в София започва проверка за самонастанили се роми
Снимка: БГНЕС

Полицията в София и общината започват проверка след сигнали на граждани за самонастанили се роми в няколко столични квартала. Това е станало ясно след среща на ръководството на СДВР и представители на общината с жители на "Бояна", "Симеоново" и "Драгалевци", предава БНР.

Поводът за срещата между трите квартала и представители на МВР и Столична община е увеличението на битовата престъпност в някои от най-престижните жилищни комплекси на София. Кметът на район "Витоша" Валери Йорданов уточни, че е разпоредил проверка, която трябва да приключи следващата седмица. След това ще бъдат предприети мерки, ако се докаже, че има самонастанили се.

Имиграцията - още един фактор, пречещ на българските роми да се образоват

Ромите, ангажирани в най-нискоквалифицирана миграция, се оказват най-засегнати от предизвикателствата при срещата с образователната сис...

"Поне това, което казаха живущите и присъстващите от квартала, че те не са много отдавна там, но това, което ги тревожи, е, че не забелязват тези лица да извършват някаква работа, тоест да работят някъде, и се забелязва някаква мигарция към тези заселвания", каза той.

Директорът на СДВР Младен Маринов допълни, че оперативната обстановка в някои от столичните квартали в действителност е усложнена. "Драгалевци", "Симеоново" и "Бояна" бяха поставени въпросите, касаещи битовата престъпност, по-основно кражбите, които се извършват в домовете, дворните места – тези кражби, които се извършват от лица, които не са организирани групи, а са лица, които по този начин се изхранват", каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София