Пушене и касова бележка - проблемите на такситата в София

6607
Пушене и касова бележка - проблемите на такситата в София
Снимка: Actualno.com/Борислава Георгиева

Пушенето е проблемът, който дразни най-много клиентите при таксиметровия превоз. Това показва ново, тайно проучване на „Активни потребители” в София.

Според резултатите от изследването във всяко четвърто такси в столицата шофьорът пуши. Все пак тези случаи не са толкова много, но не са и малко – от 60 пътувания в 8 шофьорът е пушил. В други 7 случая в таксито се усеща миризма на цигари.

Топ 10 на най-успешните бизнес начинания

Uber – компанията, осигуряваща съвременна алтернатива на таксиметровите услуги, която от 5 години съществува на територията на ...

Втория показател, който разочарова е чистотата в автомобилите. Смятаме, че всички таксита трябва да са само и единствено чисти, но уви, много от такситата просто не са добре поддържани или са твърде износени, казват от "Активни потребители".

Третият важен извод от проучването показва, че все още издаването на документ за пътуването не е устойчива практика. Само в два случая тайните ни клиенти не получиха никакъв документ, но при половината от случаите такъв се предоставя само при поискване, казват от "Активни потребители".

Целта на проучването ни е да направи сравнителен анализ на транспортните услуги. Проучването обхваща петте най-големи таксиметрови компании в София (О Кей Супертранс, Такси-C-Експрес, За Едно Евро, Yellow Taxi 333, Радио СВ Такси) и платформата за споделено пътуване (Юбер България), като ги сравнява по показатели като цена и качество (в т.ч. начин на плащане и комфорт).

В проучването на "Активни потребители" "Юбер" отива най-високо, не на последно място заради възможността за оценка на шофьора от клиента. Припомняме обаче, че срещу услугата се обявяват мнозина, включително в чужбина, защото тя няма регистрация на компания за извършване на превози.

Таксиджия "отвлякъл" проверяващи служители по маршрута Слънчев бряг - Свети Влас

Таксиметров шофьор отвлече проверяващи инспектори в Свети Влас, съобщава bTV. Шофьорът натисна педала на газта, когато разбра, че е спи...

Пълното проучване можете да видите ТУК.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София