Пуснаха ремонтирания жп прелез в кв. Факултета

6847
Пуснаха ремонтирания жп прелез в кв. Факултета
Снимка: БГНЕС

От днес едновременно с частичното възстановяване на движението на влаковете между гарите Захарна фабрика и Горна баня, е пуснат в експлоатация и прелезът в кв. "Факултета".

Прелезът е пресъоръжен от ръчна бариера с ел. задвижване в автоматично прелезно устройство, съобщиха от НКЖИ. През времето на пресъоръжаване на обекта бяха извършени няколко кражби на магистрален кабел и временни връзки, което затрудни строително-монтажните работи. С модернизирането му се намалява времето на престой на пътните превозни средства, а чрез изградената система за видеонаблюдение и осветление ще бъде повишена сигурността на прелеза. Подменената прелезна настилка осигурява комфортното преминаване на пътните превозни средства през него. Освен това, прелезът е разширен с 1.20 м. и са изградени нови подходи, с което се разширява и пътното платно и се подобрява разминаването на превозните средства.

Ремонтните дейности по железния път в участъка, които НКЖИ извършва, продължават до 31 август, в интервала от 9:20 ч. до 14:20 ч.

Ремонтът на ж п участъка започна на 11 май, поради което се наложиха промени в движението на някои влакове. В края на май движението беше прекъснато и за пореден път НКЖИ пристъпи към премахване на незаконно оформеното сметище в кв. "Факултета". След почистването на всички битови отпадъци и канавки, се появи необходимост от изграждане на нови отводнителни съоръжения, извън предвидените по договор строително-ремонтни дейности. Поради това инцидентно се наложи прилагането на отговорни инженерни решения за укрепване на стабилитета на откосите по железния път, с цел гарантиране на сигурността на влаковото движение.

Изградени са нови, покрити канавки за отводняване. Всичко това наложи удължаване на периода на прекъсване на влаковото движение от 8 юли до 3 август включително.

Мъж се хвърли от 20-я етаж на блок в столицата

Човек скочи от висок етаж на жилищен блок в квартал "Зона Б-19" в столицата, съобщи БГНЕС. Мъжът се е хвърлил от 20-я етаж на блока. П...

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София