СОС лавира по отношение на паркирането в София

11115
СОС лавира по отношение на паркирането в София
Снимка: БГНЕС

Жълтата зона в София няма да бъде платена. Това увери столичният общински съветник от ГЕРБ Зафир Зарков, който е част от транспортната комисия към СОС.

Днес СОС гласува Доклад вх. № СО-9300-303/21.08.2014 г. относно приемане на Наредба за паркирането на територията на Столичната община. Един от авторите на доклада беше точно Зарков.

СОС: "Жълтата" зона няма да бъде платена

Категорично няма и не се предвижда в проекта на наредба „жълтата” зона да бъде платена. Това каза общинският съветник от ПП...

По думите на общинския съветник зелената зона може да бъде разширена за сметка на жълтата зона, но това тепърва ще се обмисля.

Според Гергана Владкова от Софийския обществен съвет, жълтата зона представлява своеобразна репетиция за превръщането на столицата в изцяло платена зона за паркиране. Идеята на жълтата зона е при определени събития в нея Столична община ще решава дали да не направи определен участък в зоната платен за паркиране за известно време.

Стана ясно и, че на следващата сесия на СОС ще бъде гласувано предложение за раздаване на безплатни талони за паркиране, когато то е в рамките на 10 минути. "Редът, по който ще се използват талоните е добре познат – подобен е на досегашния, като на тези талони ще се вписва часът и минутата, в който е паркиран автомобилът. Дори да се наложи удължаване на престоя, това може да се случи по съответния начин, каквато е практиката в момента – чрез СМС или чрез поставянето на талон. Няма как да бъде използван 10-минутен талон повторно. Промяната е предвидена за хората, които водят децата си на училище например. Няма да се налага да заплащат престой за цял час, когато спират само за да придружат детето си до входа на училищното заведение", обясни Зарков пред Агенция "Фокус".

"Причината за оттеглянето и неразглеждането на тази точка, касаеща безплатните талони за паркиране на това заседание на СОС, е в това, че паралелният доклад, който върви за цените и таксите, които трябва да се заплащат за тази дейност, не е завършил своята процедура. Държим ясно и категорично и по недвусмислен начин да има пълна яснота за дейностите, които ще се извършват. Като вносители искаме и двата доклада – този с проекта на наредбата, както и този, който определя таксите и цените. Затова решихме да отложим разглеждането му за следващата сесия на СОС", допълни столичният съветник.

Паяците в София спират да вдигат коли, ако не пречат

От 3 ноември паяците в София няма да вдигат неправилно паркираните коли по градинки, паркове и тротоари, които не пречат на движениет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София