СОС може да разшири зелената зона заради ЦГМ

34743
СОС може да разшири зелената зона заради ЦГМ
Снимка: БГНЕС

Търговското дружество "Център за градска мобилност" ЕАД предлага на общинския съветник и председател на транспортната комисия към Столичния общински съвет Радослав Тошев изменения и допълнения в Наредбата за организация на движението на територията на Столична община. В официалното си писмо фирмата иска да бъдат приобщени нови територии в режим на платено паркиране "зелена зона", които също така незаконно да експлоатира, коментира в своя официална позиция неправителствената организация Софийски обществен съвет.

Към обхвата на новите зони за платено паркиране от скандалното търговско дружество искат да бъдат присъединени кварталите "Лозенец", "Хладилника", "Крива река", "Подуяне", жк. "Яворов", жк. "Иван Вазов", жк. "Зона Б-5", жк. "Зона Б-18", както и частта от ул. „Димитър Петков”, попадаща в жк. "Зона Б-19".

Въвеждат 10-минутен безплатен престой в платените зони за паркиране в София

Столичната община разработва нова наредба за организация на движението в София. Това обяви днес на брифинг в Столичния общински съвет н...

„Участието на търговското дружество „Център за градска мобилност“ ЕАД с предложения за промяна в организацията на движението, както и приемането им от Столичен общински съвет, е абсолютна гротеска, която продължава да бъде толерирана и поддържана от корпоративните интереси на определени лица и кръгове в Столична община. Нито общественото мнение, нито ясната законова постановка, нито съдът са способни да спрат разрастването на този пладнешки грабеж над софиянци и гостите на града", коментират от Софийски обществен съвет.

Припомняме, че наскоро, на първа инстанция, съдът обяви за незаконно разпореждането от страна на фирмата „ЦГМ“ ЕАД с публична общинска собственост, както и събирането от нея на всякакви видове такси и задължения, породени от платения режим. Вместо от общината да бъдат взети мерки проблемите с паркирането в столицата да бъдат решени по същество, а контролът и събирането на приходите от зоните да бъдат приведени в хармония със законодателството, от Столичен общински съвет се готвят да приемат поредните промени, дори без задължителното обществено обсъждане, посочва Софийският обществен съвет. Според НПО-ото изменението на скандалната наредба може да се окаже отново повод за обезсмисляне на очакваното решение на Върховния административен съд и по този начин да бъде запазено статуквото на „ЦГМ“ ЕАД.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София