Шефът на копърките "СК Стилтранс" изпадна в ступор: На колкото возя, возя

22131
Шефът на копърките "СК Стилтранс" изпадна в ступор: На колкото возя, возя
Снимка: Actualno.com/Борислава Георгиева

Манипулация – така обясни сметката от 70 лева, която кола на „СК Супертранс” взема на клиент собственикът на фирмата Яне Янков. На колкото возя, возя, подчерта той и не пожела да каже цената. Оказа се, че той има 8 хил. лева оборот по официален отчет.

„Господари на ефира” посочи, че моята фирма и аз лично съм внедрил викачи на Летище София, които да привличат клиенти. Забъркването в организирана престъпна група е сериозно обвинение. На въпрос дали викачите са престъпници, Янков не отговори друго, освен че не познава въпросните хора, които привличат клиенти за фирмата му, която няма договор с Летище София и не може да стои на стоянката.

"СК Стилтранс" - копърките, които жилят на Летище София

7-8-10 лева на километър – толкова вземат таксиметрови фирми-копърки, които кръжат на Летище София и дебнат лековерни клиенти. Н...

Янев отрече, че таксиджиите, които бяха хванати да вземат по 70 лева за курс например от Летище София до „Лозенец”. Този водач не е назначен, „СК Стилтранс” е моя фирма и е регистрирана законно. Тези коли не са моя собственост, каза Янев. Припомняме, че масова практика при такситата е шофьорите да се взема коли на лизинг и плащат лизинга на собственика на съответната фирма. Все пак Янев уточни, че копърката има франчайз договор с него и копърката си работела за себе си, на своя си тарифа. Припомняме и, че официално горната граница на километър такси превоз дневно в София е 1,30 лева, а за нощна тарифа – 1,60 лева.

Собственикът на „СК Стилтранс” отрече, че имитира „ОК Супертранс”. Той отрече и, че това е умишлена заблуда и че логото на фирмата му не прилича на това на „ОК Супертранс”.

Фирмата „СК Стилтранс” има 100 служители, които останаха на улицата – заради безотговорното поведение на Нова телевизия, продължи Янков на висок тон. В продължение на 15 години „ОК Супертранс” вози за 70 стотинки на километър и си е изписала на логото само ОК, защо не е ОКЕЙ, попита Янков. Вие сте написали на колите на вашата фирма името на една банка, а нямате договор с нея за реклама, отвърнаха от „Господари на ефира”. „ОК Супертранс” са крадци и измамници и затова ние отвръщаме на удара – те са узурпирали Летище София, развика се Янев. Не допускате човек да се защити, убедено повиши октавите собственикът на „СК Стилтранс”.

Не ме прекъсвайте с вашите закони, продължи Янев. Според Наредба 34 трябва да включвате касов апарат, защо не го правите и защо издавате касови бележки на ръка – въпрос отново без отговор. За сметка на това, по думите на Яне Янев, „ОК Супертранс” нямала и един регистриран водач – съответно не е престъпление да имитираш менте.

12-те правила на таксиметровия шофьор

Трябва да стигнете от точка А до точка Б. И един от начините е с такси.  Мислите си, че няма никакъв проблем да се придвижите. Ви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София