Сливането на спешни центрове в София се прави, за да се вземат европари?

5522
Сливането на спешни центрове в София се прави, за да се вземат европари?
Снимка: Actualno

Има съмнение, че сливането на спешните центрове между София-град и София-област е направено с определени лобистки цели в навечерието на местните избори и разпределението на сериозни европари по ОП „Региони в растеж”, които бяха предоставени за София – град и София – област, а сега ще преминат към един център. Това коментира за Агенция "Фокус" д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната помощ. Тя уточни, че по програмата общините ще получат над 40 млн. лева за ремонт на спешната помощ.

„В новия стандарт по спешна медицина е залегнало как да се изградят новите филиали, какви стандартизирани коли да бъдат оборудвани, как да се оборудват спешните приемни отделение, които в момента в много от градовете се различават с европейските”, подчерта д-р Кателиева като изтъкна, че при сливането каруцата е поставена пред коня. „Преди да се приеме стандарта, да се приеме тиража”, допълни тя.

Москов: Когато имаш само цел без почтеност, нищо не върви

"Това не е някакво действие, изолирано, това е предложение на правителството за Реформаторския блок е категорично неприемливо - парлам...

Д-р Кателиева разясни, че при положение, че към районната координационна централа, която работеше досега в София – град и е успявала да се справи, към нейните компетенции ще се добавят 13-те към София – област плюс петте, които ще се сформират, което прави още 18 филиала. „Не вярваме на министър Москов, че тази районна координационна централа работи с натовареност 1.5 на час повиквания. Ако сега се обадите на телефон 112, не могат да ви свържат с медиците от спешния медицински телефон, защото няма свободни оператори”, заяви д-р Кателиева и обясни, че това кара хората да не вярват на този анализ, който се представя пред медиите. „Не вярват, че ще се рационализира дейността, а ще бъдат по-хаотична”, каза още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София