"София диша" с "Песента на танца"

67968
"София диша" с "Песента на танца"

Четвъртата неделя (24-ти август) на "София диша" за пръв път ще се проведе на шикозната столична улица „Оборище“. Темата на проявата ще е „Песента на танца“ и тя ще бъде посветена на музиката и танцовото изкуство. Освен възможността на всеки посетител да се включи в купона танцувайки, фестивалът ще предложи и някои по-любопитни атракции.

По време на „Песента на танца“ Lindy Hop и колегите им от Rockabilly.bg ще представят суинг-мини спектакъл с хореографии, свързани с легендата в суинг танците – Frankie Manning. Посетителите ще могат да участват в уъркшопи по време на фестивала – насочени към не танцуващите суинг танци. А тези, които вече умеят, могат да се включат в Суинг Такси. Участващите ще сменят партньорите си докато танцуват, преминавайки по цялата улица. Спомените са гарантирани с винтидж фото-ъгъла за снимки! Танцов център МОНТФИЗ също ще направи демонстрации на суинг хореография.

Позабравена част от София става културен център

Вероятно рядко се сещате за индустриална зона НПЗ „Хаджи Димитър“ около бившия хладилен завод в София. Е, ако сте любители...

Проектът на Миша Илиев “Вокализирай Това” ще потопи посетителите в атмосферата на създаването и подготовката на един концерт - репетиции, разпяване, импровизации, пеене.

Музикално училище на възглавници ще въведе децата в света на музиката. В програмата ще могат да се включат както деца, занимаващи се с музикален инструмент, така и такива, които за първи път ще имат досег с музиката. Ще са представени основните компоненти на музикалното образование – уроци по два различни инструмента (пиано, китара, цигулка, виолончело, ксилофон, арфа или блок – флейта), история на музиката, пеене, занимания по ритъм и дирижиране, както и нотопис.

Особено интересно ще е представянето от МОНТФИЗ за пръв път пред широка публика в България на легендарното бразилско бойно изкуство капоейра ангола. То възниква сред бразилските роби от африкански произход, но тъй като е забранено е замаскирано като танц.

Наред с това, на сцената ще дефилира хардрок групата PSS (Pimp Switch Sequence), която трябва и има защо да бъде чута! Сандра Петрова (вокал), Василен Вълчанов – Лени (соло китара), Константин Савов (барабани).

The Scarlett Sisters са Елеонора Лонтова, Ралица Ковачева – Бежан и Марина Драгомирецкая. Любовта на трите „сестри” към джаз музиката, суинг танците и винтидж културата ги събира в една очаквано добра комбинация. Ели, Рали и Марина успешно ще преплетат добре познатите джаз стандарти с изпровизационни техники, сложни тригласи и Charleston и Lindy Hop танци.

Рене Карабаш: Театърът помага на хората да погледнат себе си

Фестивалът „София диша”, който представя културния живот в столицата през целия август, предлага възможност и за среща с ун...

За "София диша" Станислава Димитрова - Sunnie, ще представи свои авторски и известни песни от стиловете: мелодичен джаз и латино с музикантите проф. Мони Венков - пиано и Димитър Сираков - контрабас и бас китара. Освен изпълнители, гостите на "София диша" ще се срещнат и с популярния български диджей Kaloo а.к.а Калоян Русинов, чийто интереси са насочени към house, techno и bass.

На сцената ще се представи исветовноизвестният мандолинист Сашо Димитров, който продължава да бъде слабо познат в България. В репертоара му са концерти на Вивалди, Шуман, Шуберт и мн. други. Участвал е като солист и концертмайстор в различни състави повече от 50 години на международни фестивали и конкурси по цял свят. Димитров е популярен и с това, че при спечелването на награда от австралийски фестивал за мандолини е бил награден с един декар земя на Луната.

Ето и пълната програма на сцената на София диша – „Песента на танца“ тази неделя:

16:30 – 17:30 Sunnie&The Band

17:45 – 18:20 Сашо Димитров

София диша и ние с нея

10 август. 2014 година. 16:00 часа. София. Дишам с пълни гърди. Защото и София диша. За пета поредна година. Да си призная още в начал...

18:30 – 18:40 Флашмоб по случай 50 годиниБНТ

18:45 – 19:30 Суинг– Fresh swing dance

19:45 – 20:05 Даниел Елисеев Демонстрация на музикалните инструменти Кремона

20:15 – 21:00 The Scarlett Sisters

21:10 - 21:50 PSS (Pimp Switch Sequence)

Втората седмица на "София диша" е посветена на литературата

Втората неделя (10-ти август) на „София диша“ ще се проведе на станалата вече традиционна улица „Ангел Кънчев“....

Фестивалът „София диша“ е част от културния календар на Столична община и в подкрепа на кандидатирата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София