София с 16 нови детски градини

80301
София с 16 нови детски градини
Снимка: Getty Images / Guliver

16 детски градини ще бъдат построени през 2015 година. Това съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на оглед на строежа на нова детска градина в район "Надежда".

Задачата, която сме си поставили, е да успеем в следващите години да преодолеем чувствително недостига на места в градински групи.

Фандъкова: Постепенно се преодолява недостигът на места в детските градини

Благодарение на последователната политика постепенно се преодолява недостигът на места в детските градини при децата между 3-5 години. ...

"Вече имаме райони, в които недостигът е преодолян. Такива са „Панчарево", „Кремиковци", „Нови Искър". Имаме чувствително преодоляване на проблемите с местата в детските градини в райони като „Искър", „Изгрев", „Сердика", „Илинден", както и тук, в „Надежда", след построяването на тези нови градини", каза Фандъкова.

В новата детска градина в "Надежда" 1 ще бъдат приети 230 деца. Те ще бъдат разпределени в шест градински и две яслени групи.

В градината ще се разкрият и нови работни места. Ще има нов персонал и нов директор. Новост в бъдещата детска градина е това, че се изгражда детски басейн и физкултурен салон, който се прави за първи път - висок салон, подобен на тези в училищата. Освен това ще бъдат приемани и деца със специални образователни потребности - физически увреждания и интелектуални затруднения, пише "Труд".

По тази причина градината ще бъде оборудвана със специална външна рампа, а в сградата ще бъде монтиран асансьор.

Столовата в училище само с продукти от региона

Храните, предлагани на малчуганите в детските заведения и училищата, да са само от месни продукти и такива по БДС. Това ще гласи промян...

Инвестицията на Столична община в строежа на новата детска градина в кв. "Надежда" е малко над 4 млн. лв. Тази година са предвидени общо в проекта за бюджет около 15 млн. лв. само за ново строителство на детски градини. В тази сума не влизат средствата, които са осигурени по еврофондовете за модернизация на училища и детски градини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София