Таван на басейн се срути до ученици

6516
Таван на басейн се срути до ученици
Снимка: БГНЕС

Плочи от таван се срутиха върху ученици в басейна в двора на 22-ро училище "Георги Раковски" в София. Инцидентът е станал на 25 май към 18,30 ч. Няма пострадали деца, пише no-comment.bg.

Понеделник (25-ти май) беше определен за почивен със заповед от министъра. Басейнът обаче е под шапката именно на министерството на образованието и няма нищо общо с ръководствата на 22-ро СОУ.

В България са останали само 6 спортни ученически школи

Ученическата спортна школа-София (УСШ) се събра днес на специална пресконференция, за да каже не на скандално решение на Столична общин...

Причината за срутването на тавана е некачествено извършен ремонт, който е направен съвсем наскоро. Вината за лошата работа би трябвало да носи общината в район „Триадица”, която е финансирала проекта.

"За 5 секунди 4 момиченца се разминаха с падащите късове от тавана", обясни Асен Огнянов, треньор в Ученическа спортна школа (УСШ), която стопанисва спортния обект.

"През лятото на 2013 г. халето с басейна беше включено в програмата за реновиране на училищни спортни проекти. Тогава таванът беше ремонтиран, защото преди това от влагата мазилката по него беше започнала да се люпи", обясни Соня Христова, директор на школата. Тя уточни, че веднага след инцидента от общината са се свързали с фирмата, която направила ремонта, и са довели нейни представители на място, за да видят пораженията. За ремонта на помещението са дадени 5 години гаранция.

"Фирмата ще бъде санкционирана", обеща кметът на район "Триадица" инж. Николай Терзиев. Той не можа да каже името на компанията, извършила ремонтните дейности, защото вчера бил за първи ден на работа след отпуск. По думите му причината за срутването на плоскостите е "недостатъчно дълбоко дюбелиране", т.е. не са били захванати добре. От сряда започва цялостна проверка на тавана и до понеделник следващата седмица реконструкцията трябва да приключи, добави инж. Терзиев.

Млад мъж е в кома след скок в басейн

25-годишен мъж е в кома след скок в плувния басейн на спортен коплекс „Стрелбището” в град Разград, съобщиха от Областната...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София