Утре откриват новите 3 станции на метрото

9322
Утре откриват новите 3 станции на метрото
Снимка: БГНЕС

Утре, 8-ми май, ще бъдат открити новите три станции на софийското метро.

От началото на месеца новите спирки на метрото - "Александър Малинов", "Александър Балан" и "Бизнес парк" са включени в общия график на движение и по тях преминават мотриси, но без пътници. В деня на откриването, след 14 часа, пътниците, тръгващи от тези станции, ще могат да се возят в метрото безплатно.

Фандъкова обеща метро от "Младост 1" до Бизнеспарка скоро

Отсечката на столичното метро от ж.к. "Младост 1" - „Бизнеспарк София” ще е готова на 8 май. Това каза кметът на Столична ...

"Това са три метростанции, три километра трасе, което започна да се изгражда на 26-ти април 2013 година, тоест за 2 години е построен този участък. Общата стойност на участъка е 44 млн. евро. Прогнозният пътникопоток за новия участък е 42 хил. пътника на ден", обясни инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на Метрополитен.

След откриването от Метростанция "Младост 1″ влаковете ще се редуват през един, така че пътниците да могат да достигнат до новата крайна точка "Бизнес парк София" или до наскоро откритата метростанция на "Летище София".

В пикови часове е намален интервалът между влаковете, той беше 3 минути и половина, сега е 3 минути. В извън пиковите часове също малко е намален.

Между последните две станции по удълженото трасе обаче ремонтните работи на повърхността ще продължат, каза още инж. Стоян Братоев, цитиран от БНТ.

Всички влакове ще спират на новата спирка "Искърско шосе"

От 15-и април всички бързи и пътнически влакове, които преминават в участъка между гарите Подуяне и Искър, вече ще спират на новооткр...

"В проекта за разширение на метрото е включен участъкът от булеварда, който ние сме разрушили преди да строим и сме изградили новия. Но тъй като има нова регулация, одобрена миналата година на продължението на булеварда и той сега ще минава директно от кръстовището на "Балан" към "Бизнес парка". Тоест на 21 август трябва булеварда да стига до "Околовръстно шосе", посочи той.

От Метрополитен очакват до края на годината пътниците, ползващи метрото, да надхвърлят 350 хиляди на ден. Ако до есента приключат всички административни процедури, се планира и да започне същинското строителство на третата метро линия от "Ботевградксо шосе" до квартал "Овча Купел".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София