В Елин Пелин са задържани двама за организиране на търговия с гласове

5309
В Елин Пелин са задържани двама за организиране на търговия с гласове
Снимка: www.versia.bg

Под ръководството на Районна прокуратура – Елин Пелин се провежда досъдебно производство за престъпление – организиране на търговия с гласове.

В хода на разследването са събрани доказателства за извършено от двама мъже престъпление против политическите права на гражданите. Двамата са привлечени като обвиняеми за това, че от края на месец септември 2015г. до 02.10.2015г. на територията на Община Елин Пелин в съучастие са организирали предлагането на облаги на лица - по 70 лева на човек, за да упражнят правото си на глас в полза на определен кандидат. Целта е била жителите на с. Белопопци да бъдат склонени, при провеждането на местни избори на 2015г. за кмет на Община Горна Малина, да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат за кмет.

Спешната помощ от Елин Пелин също се обяви срещу сливането на центровете

Норматив от 20 минути за пристигане на линейката едва ли ще може да се спази. Страхуваме се от хаос, ако колегите в София поемат нашите...

Разпитан пред съдия, единият от тях е направил пълни самопризнания. За два дни са разпитани 25 свидетели. Извършени са претърсвания и изземвания, и обиски на лица, одобрени от съдия, пише БГНЕС.

Двамата мъже са задържани до 72 часа и предстои днес съдът да разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Разследването продължава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София