В София вече има доста магазини с намалени цени

10393
В София вече има доста магазини с намалени цени
Снимка: БГНЕС

Летните намаления в магазините започнаха, а на някои места отстъпките достигат дори до 70%, предаде БГНЕС.

Кратка разходна из една от централните софийски улици показва намаления между 30% и 40% за лятото, има и магазини, на които минусите стигат до 70%. Така, ако сте били достатъчно търпеливи, но не толкова, че да дочакате финалните намаления, може да се сдобиете с дамски сандали между 10, 20 и 30 лв. Мъжки блузи от по 20 лв., а някъде дори и стигащи до 5 лв. От покупката на мъжки ризи и панталони сега може да спестите по около 10 - 15 лв. като си ги купите за 25, вместо за 35 лв. При обувките има и такива намаления, които са от по 60% и може да намерите качествени мъжки обувки за 39 лв. Намаления има и при часовниците и сувенирите.

Минуси има навсякъде в София, а в края на сезона ще стават все повече, примамващи към все по-големи намаления. Шопинг манията обаче още не е завладяла софиянци и гости на столицата. "Не ми е необходимо нищо от това, което е намалено. Ако намеря нещо, ще си взема, не че изчаквам", каза жена, според която и намаленията не навсякъде са реални. "Нали знаете, че преди намаленията се увеличават цените и след това се казва, че има намаления", смята и мъж, според който цените пак са си същите и така е навсякъде по света.

Обичайно процентът на отстъпката се увеличава с разгара на сезона. Така, ако сте достатъчно търпеливи, най-изгодните покупки са в края на лятото, когато магазините обявяват и финални намаления. Друг е въпросът, че тогава не се знае колко дълго може да се радвате на покупката си за сезона. Има опасност и да не е останал от вашия номер и така рискувате да не се сдобиете с чаканата покупка. Един съвет към дамите, ако сте харесали точно определена рокля, например, от новата колекция в някои магазин и искате да я купите изгодно, може би трябва да изчакате поне до месец август.

Специалисти в шопинга напомнят, че намаление на най-новото в летните колекции обикновено се случва именно в средата на осмия месец от годината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София