Версиите за полицейския побой на метростанция "Надежда" - тотално различни

32291
Версиите за полицейския побой на метростанция "Надежда" - тотално различни
Снимка: Добринка Божилова

На 18 януари тази година, Добринка Божилова изпраща свой приятел, който ѝ е бил на гости, до метростанция „Надежда”. Там избухва скандал и идва полицай, работещ в „Метрополитен”, идва на мястото и им иска документите.

Божилова разказа, че приятелят ѝ е казал на служителя на реда, че „излъчва неприятна миризма”. След тази реплика полицаят слага белезници на приятеля ѝ, а след това пребива Божилова. Младата жената изпада в несвяст, а какви са травмите – можете да видите ТУК. Полицаят е бил и приятеля ѝ, като свидетел на насилието е мъжът на Добринка. Приятелят ѝ е със счупена ръка, има медицинско.

Снимки доказват полицейско насилие, МВР говори за пострадал полицай

За скандален случай на полицейско насилие съобщава във Facebook профила си Добринка Божилова. Жената твърди, че е публикувала свои сним...

Защо не ни направиха алкохолна проба, след като МВР твърди, че сме били много пияни, попита Добринка пред Нова телевизия.

Случаят все още се разследва. Но до този момент е известно, че в метростанция „Надежда” влиза „прегърната млада двойка” и спира пред касата за билети. Най-вероятно касиерката не ги пуска, тъй като „от записа се вижда, че те се клатушкат”, обясни Борислав Муеров, началник на „Охранителна полиция” към СДВР. От доклада на служителя се установило, че лицата били агресивни, заради което „на лицето от мъжки пол са сложени белезници”. Най-вероятно това „отключва агресията лицето от женски пол” и затова служителят реагира.

Муеров каза, че въпросният служител бил „в болнично заведение” с травма. Каква точно – Муеров не можа да каже. По закон полицаят може да употреби полицейска хватка, за постигане на цел при прекомерна агресия, уточни шефът на „Охранителна полиция” на МВР. Нямам потвърждение с болничен лист, но имам информация, че има охлузвания и „травма”.

На въпрос защо след като Божилова е била агресивна, полицаят не ѝ е сложил белезници, Муеров отговори, че и тя е била арестувана „след като дошли колеги-полицаи”.

Заради племенника на Плевнелиев МВР ще трябва да учи що е то арест

Племенникът на президента Росен Плевнелиев - Станислав, ще трябва да се обърне дикретно към съда - независимо български или чужд, ако и...

Категорично не съм нападала полицая, на мен белезници не са ми слагани и не съм арестувана. Не съм провокирала полицая, отвърна Божилова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София