Всеки втори асансьор в Пловдив - с константирана неизправност

15518
Всеки втори асансьор в Пловдив - с константирана неизправност
Снимка: БГНЕС

Всеки втори проверен асансьор в Пловдив е с констатирана техническа или документална неизправност. Това съобщи за "Фокус" Димитър Михайлов, началник на регионалното звено на Инспекцията за държавен технически надзор в Южна България.

При спонтанните проверки вчера в Града под тепетата на инспектирани 21 съоръжения в произволно избрани сгради. Констатирани са един асансьор с неработещо устройство за контрол на товара, три за неточно спиране, два без маркировка за съответствие, два с напукан захранваш кабел и два, на който не са попълвали дневниците през изминалите седем месеца.

Проверяват асансьорите в Смолян, Пловдив и Пазарджик

Проверка на асансьори ще се извършва в Смолян, Пловдив и Пазарджик, съобщи за Радио „Фокус” – Смолян Димитър Михайлов...

Открити са два нелегални асансьора, като тепърва ще се направи проверка и ще се изисква необходимата документация. На този етап нямат маркировка за съответствие, което ги прави с неясен произход, обясни Михайлов.

Санкциите за констатираните нарушения са в размер от 100 до 2000 лева. Те могат да бъдат наложени на производителя, на поддържащата фирма и на ползвателите. Според Михайлов при вчерашните проверки в Пловдив са установени нередности на асансьорите на Окръжна болница, които са отстранени своевременно.

Днес проверките продължават в Кърджали, Хасково и Стара Загора. Цялостен поглед върху изправността на асансьорите в страната ще имаме в края на седмицата, каза още Димитър Михайлов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София