Заради "Орландовци" Патриотите внесоха жалба срещу кмета на "Сердика"

7505
Заради "Орландовци" Патриотите внесоха жалба срещу кмета на "Сердика"
Снимка: БГНЕС

Патриотичният фронт внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с дейността на кмета на столичен район „Сердика“ Тодор Кръстев. Причина за сигнала е "гетото на ул. „Градините“ 3 и 6 в квартал „Орландовци“, който се намира на територията на района".

Патриотите искат проверка, която да установи фактите относно извършваните регистрации на лица по постоянен и настоящ адрес на адреси гр. София, кв. „Орландовци”, ул. „Градините“ 3 и ул. „Градините“ 6 за периода от 2007 г. до 2015 г. включително.

ДАЗД отива при децата в Гърмен

Три мобилни екипа започнаха изследване на потребностите на децата и семействата в риск в Община Гърмен, от вчера те работят в кв. Крем...

В средата на юни организаторът на ВМРО – София Стефан Грънчаров изпрати писмо до кмета на „Сердика“, в което пита колко са адресните регистрации. В отговор кметът Тодор Кръстев заявява, че след направена проверка в национална база „Население“ е установил, че няма адресно регистрирани лица по постоянен и настоящ адрес на ул. „Градините“ 6. 

В сигнала да главния прокурор, подписан от заместник-председателя на НФСБ Данчо Хаджиев, председателя на ВМРО – София Карлос Контрера и организатора на ВМРО Стефан Грънчаров, се посочва че съгласно избирателните списъци, включително и за последните избори за народни представители, ул. "Градините" в кв. „Орландовци” фигурира като административен адрес, на който има избиратели. Избирателните списъци съгласно Избирателния кодекс се съставят по постоянен адрес.

Според представителите на ВМРО и НФСБ това е индикация, че въпреки твърденията в отговора кмета все пак на посочените адреси има регистрирани по постоянен адрес лица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София