Човешка жертва заради градушката в София

101494
Човешка жертва заради градушката в София
Снимка: БГНЕС

Силната градушка в София отне човешки живот. Дърво в Борисовата градина, по пътеката за къпалнята Мария Луиза, е паднало върху пешеходец, който е починал, съобщава Агенция "Фокус". Починалият е мъж на 70-годишна възраст, уточниха от МВР.

На "Алея Яворов" от паднало дърво е ударена жена, която вече е откарана в болница, предаде БГНЕС.

Мощна градушка удари София

Свирепа градушка удари София. Парчета с големина на малки павета удрят в центъра на столицата. Има немалки поражения особено по автомоб...

Заради природното бедствие има подадени сигнали за отводняване във Филиповци, Модерно предградие, Люлин и Нови Искър. Паднали са дървета по булевард "Цариградско шосе". Има счупено предно стъкло на трамвай по линия 10 на булевард "Черни връх". Има счупени прозорци на жилища и автомобили, както и паднали дървета, неработещи светофари на бул. "Царица Йоана", завиряване на участъци по бул. "Цар Борис ІІІ".

Спряно е движението на Сточна гара. Площадът там прилича на басейн. Затворен е бул. "Васил Левски", при кръстовището с "Граф Игнатиев" в посока към Софийския университет. Улица "Цар Иван Асен" е непроходима от вода. Наводнени са и други улици в центъра на столицата.

Реки са залели квартал "Редута" и са потекли към булевард "Ситняково". Има краткотрайни прекъсвания на тока. От Агенция ПИК съобщават, че таванът на Терминал 1 на летище "София" е започнал да пада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София