Детето, нахапано от питбула, е без опасност за живота

7704
Детето, нахапано от питбула, е без опасност за живота
Снимка: Thinkstock

Момчето, нахапано от куче и мъжът на 31 години, който му е помагал, са докарани в "Пирогов" без пряка опасност за живота.

След подробни консултации и изследвания, лекарите са констатирали, че момчето има 4 рани на лявото бедро, които са зашити и превързани, рана на едната ръка и одраскване на другата ръка, които не се налага да бъдат зашити. Според дежурната лекарка момчето трябва да остане в болницата, но баща му е отказал хоспитализация, съобщиха от "Пирогов".

31-годишният мъж, който е пострадал е с рана на дланта на едната ръка. Тъй като тя не е толкова сериозна, не се е наложило да бъде зашита. След като е промита и превързана, той е освободен да си ходи.

Припомняме, че питбул нахапа 7-годишно дете в София. Инцидентът е станал в двора на 102 училище в квартал "Надежда 4".

Калоян Евтимов е приет в "Пирогов" без опасност за живота. Детето е с няколко рани по ръката и откъснато парче месо от крака, разказа пред Нова телевизия баща му Валентин. В болницата малкият Калоян се е държал мъжки, въпреки уплахата си, сподели още той.

Калоян се е разминал сравнително леко заради помощта на млад мъж, който е минавал с колата си покрай училището и се е притекъл на помощ на детето. Самият той е бил нахапан по ръката, но е помогнал на Калоян да се спаси от питбула.

Кучето, което е нападнало детето, е домашно, но е било пуснато да се разхожда в двора на училището без каишка и намордник. Семейството на Калоян се заканва, че няма да остави нещата така и ще търси отговорност от виновниците.

Това е пореден случай на нахапан човек. Само преди няколко дни питбул нападна и обезобрази 40-годишен мъж в Брацигово, вследствие на което пострадалият получи 32 шева на лицето. Собствениците на кучето разбраха за инцидента на следващия ден от потърпевшия. Те твърдяха, че кучето не е агресивно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София