Фандъкова иска да застроява градинки в "Красна поляна" без обсъждане

2805
Фандъкова иска да застроява градинки в "Красна поляна" без обсъждане
Снимка: БГНЕС

Две градинки в "Красна поляна" с обща площ от над 7 дка ще бъдат застроени по искане на кмета на София Йорданка Фандъкова. Това е предвидено в  "Програма за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост на Столична община за 2016 г.", алармират от Коалиция "Сердика".

В програмата се предвижда учредяване на право на строеж чрез публичен търг или публично оповестен конкурс на градинката заключена между блокове 99, 100, 101, 102, 103 и 104 с площ от 2892 кв. метра, в което към момента растат множество дървета, както и градинката, заключена между блокове 62, 63, 64, 65, 66, 67, 69 и 70 с площ 4680 кв. метра. Не са направени обсъждания и така предложен докладът би унищожил поредните зелени площи в София, предупреждават от Коалиция "Сердика".

Притеснителни искания в програмата, предложена от г-жа Фандъкова са и изграждането на 5 етажни жилищни сгради в "Изгрев", които към момента са отредени за „офиси“, „пазар“, „обществено обслужване“, „магазини", както и предоставянето на концесия на подземния паркинг на метростанция "Васил Левски" и части от Южния парк, казват от Коалиция "Сердика".

Като контрапункт коалицията предлага доклад за изваждане на редица обекти от програмата, включително и посочените две междублокови пространства в "Красна поляна" и запазването им като зелени площи. "Общо настояваме за запазване на над 21 дка зелени площи в София и изграждане на над 100 паркоместа в кварталите на града. Предлагаме паркинги за над 900 коли да бъдат предоставени за управление на Центъра за градска мобилност, както и 3 спортни площадки в "Младост", които да бъдат управлявани от Спортна София", казват от коалицията.

Коалиция "Сердика" предлага изброените по-долу терени да бъдат извадени от програмата за даване под наем и да се стопанисват от Центъра за градска мобилност (ЦГМ), който да предоставя услугите по паркиране в тях.Общата площ на посочените обекти е 14040,8 кв. м, което би било достатъчно за предоставяне на услугата на над 900 автомобила:

Паяците и скобите в София вдигат коли незаконно?

Паяците и скобите в София вдигат коли незаконно. Това твърди областният управител на столицата Росен Малинов. Съдът и прокуратурата об...

- Терен 67.2- за паркинг, бул.“Вардар“, НПЗ Средец пред кв. 11

- Терен 67.3- за паркинг, бул.“Вардар“, НПЗ Средец пред кв. 11

- Терен 67.4- за паркинг, бул.“Вардар“, НПЗ Средец пред кв. 11

- Терен 67.5- за паркинг, бул.“Вардар“, НПЗ Средец пред кв. 11

- Паркинг, Др.1, ул."Иск. шосе" № 11

В София заработиха първите паркомати

Автоматите за плащане на паркирането в центъра на София заработиха в събота. За трите нови паркомата в центъра на София Столичната общ...

- Паркинг, ЖК "Дружба1", ул."Иск. шосе" № 13

- Терен за паркинг в кв.114 на ЖК“Овча купел“ 1

- Паркинг, ЖК "Дружба 1", кв.54 

- Паркинг, при граници както следва: УПИ 1-718, УПИ II - 590, поземлен имот 1380, бул.” Проф. Цветан Лазаров”

- Терен за паркинг в кв.114 на ЖК “Овча купел“ 1

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София