Фандъкова обеща на горнобанци канализация някога, протестът остава

38148
Фандъкова обеща на горнобанци канализация някога, протестът остава

Кметът на София Йорданка Фандъкова обеща на горнобанци канализация, но отказа да се ангажира със срокове за изграждането й, научи Actualno.com. Това стана на срещата на столичния градоначалник с организаторите на протеста в събота. Съкварталците се събират пред кметството на "Горна баня" в 10,00 часа, за да изразят недоволството си от пълната абдикация на общината към проблемите им и мизерните условия на живот.

Притеснена от шума, който се вдигна около предстоящия протест, Йорданка Фандъкова покани лидерите на недоволинте граждани на разговор. На него стана ясно, че Столична община не може да обяви срокове, в които ще бъде изградена канализацията. Това е един от най-големите проблеми на горнобанци. Кметът обаче обеща на гражданите да покаже карта с план за изграждане на втори етап от канализацията. Освен това, 4 улици в квартала ще бъдат асфалтирани, според думите на Фандъкова. През февруари пък щяло да започне изграждането на подлез под железопътния прелез, разказва Любомира Василева в групата "Горна баня" във "Фейсбук". Останалите обещания са да бъде завършена ул. "Княжевска" до края на 2015 година, да има полицейско присъствие в квартала, на всяко тримесечие от Столична община да се отчитат за извършената дейност и да отговарят на актуални въпроси, да бъде проучена възможността за изграждане на спортна площадка в квартала, до 5 години да има спирка на метрото в "Горна баня", както и двете опасни общински сгради в центъра - поликлиниката и аптеката, да бъдат съборени или реставрирани.

Протестът на горнобанци притесни Фандъкова, кметът ги покани на среща

Планираният за събота в 10,00 часа протест на жителите на столичния квартал "Горна баня" притесни кмета на София Йорданка Фандъкова и т...

Всички тези обещания на Йорданка Фандъкова обаче няма да откажат недоволните съкварталци от протеста. Така гражданското недоволство остава за обявения вече час - 10,00 пред кметството в "Горна баня".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София