Горнобанци с нови протести - заради скандални разпродажби на държавни имоти

8232
Горнобанци с нови протести - заради скандални разпродажби на държавни имоти

Горнобанци се готвят да организират ново гражданско неподчинение, научи Actualno.com. Този път причините са банята в центъра на квартала и обявени търгове за продажба на две други сгради - бившите санаториум и поликлиника.

Още при първия протест, който беше срещу бездействието на общината по отношение на проблема с липсата на канализация, съкварталците се заканиха да изяснят ситуацията с рушащата се сграда на банята и концесията на минералната вода. Покрай събирането на информация по темата, горнобанци се натъкнаха на заповеди на Министерство на здравеопазването за обявяване на търгове за продажба на две други сгради в "Горна баня", които заедно с банята са стопанисвани от "Национална специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация" ЕАД, намираща се в "Овча купел". Търгът за продажба на бившия санаториум е насрочен за 16-и април 2015 година, а началната цена на имота е в размер на 259 100 лева. (ВИЖ ТУК ЗАПОВЕДТА) Наддаването за бившата поликлиника е планирано за 17-и април 2015-а, а сумата е 81 360 лева. (ВИЖ ТУК ЗАПОВЕДТА)

Организират "Бирен уикенд" на терасата над София в края на май

Имам голямото удоволствие да съобщя за едно съвсем ново бирено събитие, подготвяно с голям ентусиазъм и любов към бирата, пише Свилен К...

Actualno.com научи, че представители на Инициативния граждански комитет са се срещали вече със заместник-министъра на здравеопазването Ваньо Шарков, който им е обещал да направи всичко възможно, за да спре търговете. Съкварталците са разговаряли и с директора на "Национална специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация" ЕАД Татяна Ангелова, която им заявила, че "напъва да продаде имотите, за да си ремонтира с парите нефтеното хранилище на болницата в Овча купел". Това категорично твърдение на Татяна Ангелова предизвика бурно недоволство и коментари на горнобанци в групата им в социалната мрежа Facebook и те започнаха да обмислят формата на протест, за да предотвратят провеждането на търговете следващата седмица. Обсъждането и коментарите на съкварталците започнаха под поста на Любомира Василева от Инициативния граждански комитет, който Actualno.com публикува без съкращения:

"Скъпи съкварталци, в желанието ни да намерим най-добрия и бърз начин за реставрацията на банята се натъкнахме на следното. Собственик на банята е Болницата по рехабилитация и физикална терапия в "Овча купел". В активите на болницата са още няколко имота - Санаториумът, бившата поликлиника и още един имот под пощата. Директорката се казва Татяна Ангелова. Г-жа Ангелова имаше наглостта не само да ни заяви в очите, че "напъва да продаде имотите, за да си ремонтира с парите нефтеното хранилище на болницата в Овча купел", а и търгът е факт. Заяви ни и в прав текст, че нито една сторинка от тези пари няма да отиде за банята ни! Ще направим всичко по силите си, за да спрем тази нагла и алчна женица да продаде горнобански имоти, за да се нагуши!!! Е, няма да стане!!!! ще правим репортажи, митинги, шествия или каквото е необходимо и разчитаме на вашата подкрепа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София