Комоцио и синини - поредният брутален случай на бит лекар

41703
Комоцио и синини - поредният брутален случай на бит лекар
Снимка: БГНЕС

Комоцио, посинени очи, шевове на главата – това е последицата за д-р Маринова от „Спешна помощ” в Ботевградска област след посещение на адрес, за да окаже помощ.

На 30 ноември лекарите получават сигнал за 19-годишно бременно момиче. Жената е с болки в корема, в пети месец бременност. Даден е адрес – ул. „Патриарх Евтимий” 8 в село Врачеш. Лекарите не знаят къде е точно адресът и искат да ги посрещнат, за да ги упътят. Правят го две момчета – от ромски произход, които чакат със скутерче. Те ги упътват накъде да карат и тръгват след тях. В един момент обаче линейката стига до голяма дупка и спира, за да не влезе в нея. Следва страхотен трясък – моторчето, с което са двете момчета, се блъска в линейката. Едното е по-сериозно пострадало – д-р Маринова иска да го прегледа, но то я напада вербално – как се карало така, как се спирало. Съответно лекарката го пита дали знае какво е дистанция. Оттук нататък вече следва нападението.

Москов изригна заради пореден случай на нападнат медик

Екипите на "Бърза помощ" ще ходят в населени места само когато кметът на съответното село или град гарантира, че има сигурност за тях...

Версията на ромите е по-различна – че шофьорът на линейката е спрял рязко пред дупката и е дал назад, като е върнал на заден ход линейката. Блъсна ни, имам болки в корема, казва единият от ромите. Не съм видял зет ми да напада лекарите, камо ли със стол, заяви младежът.

Не мисля, че трябва да има риск в тази работа, възмути се д-р Маринова. Това е ненормално, добави тя пред Нова телевизия. Благодарна съм за изразената от д-р Петър Москов позиция. Надявам се предложението му кметовете по места да гарантират сигурността на медиците от „Спешна помощ”, каза д-р Маринова и добави, че ще продължи да работи.

Припомняме, че в Наказателния кодекс има поправки, които криминализираха нападението на лекари, които си вършат работата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София