МВР искало пълномощно, за да разследва за пребития дядо в Борисовата градина

11274
МВР искало пълномощно, за да разследва за пребития дядо в Борисовата градина
Снимка: БГНЕС

Баща ми е добре и ще вижда. Това заяви Петър Иванов, бащата на нападнатите от група млади мъже две деца и дядо им в Борисовата градина.

Децата не са пострадали физически, уточни Иванов пред Нова телевизия. Той разказа, че е разбрал за случая от телефонно обаждане от случаен човек.

Неонацисти пребили възрастен мъж пред внучетата му в Борисовата градина

Мъж на 67 години е със сериозни наранявания след побой в Борисовата градина в София. Инцидентът е станал в петък (17 юли). Побоят се е ...

Докато бяхме в полицията, след две изречения синът ми се сви на пода, продължи ужасяващият си разказ Иванов. Той е изключително жизнено дете и това беше просто ужасно. Надявам се, че МВР ще си свърши работата, досега не мога да ги обвиня в бездействие. Полицията обаче ми посочи, че не може да започнат процесуално-следствени действия, ако нямало писмена жалба от пострадалия или с пълномощно от баща ми, който беше на операция, разказа Иванов.

Според разказа на Петър Иванов баща му и двете деца са били заедно до стадион „Българска армия”, в Борисовата градина. Докато дядото се занимава с по-малкото дете – момиченце, момченцето, което е на около 10-11 години, било заобиколено от група млади мъже. Дядото извикал момчето да дойде, тъй като видял, че то е свалило превръзката на крака си. Детето имало рана, шита само преди седмица и дядото си помислил, че нещо дори се фукал. Затова го извикал, без да се обръща към младежите. Те обаче последвали сина ми и в кафето нанесли удари на баща ми, като го свалили от масата и очилата му паднали, посочи Иванов.

След като е бил ударен и свален под масата, момчето ужасено е предложило на дядото да бягат, защото извергите искали да ги убият. Възрастният мъж обаче опитал да се оттегли с достойнство, но един от нападателите го настигнал и с удар вкарал очилата му в очите.

И досега дъщеря ми не иска да говори за случая, посочи Иванов. Синът ми ми каза, че нападателите го извикали с думите: „Ей, мангал, свали си превръзката”. Той се е уплашил повече от отношението, а не от обидите, обясни Иванов.

Костадин Костадинов: Искам да вкарам Марешки в затвора

Трудно е да се коментират несвързани приказки – първо казва, че няма удар, после твърди, че може и да има, къде има. А въпросът с...

По думите на Петър Иванов групичката от нападатели е тормозила други хора, преди да се захване с децата и баща му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София