PARK(ing) Day отново ще промени столицата този петък

4381
PARK(ing) Day отново ще промени столицата този петък
Снимка: PARK(ing) Day

Ако този петък, 18 септември, обичайното ви място за паркиране е заето от хора, учещи се да танцуват, готвещи, играещи джаги, работещи или просто релаксиращи, не се учудвайте. PARK(ing) Day отново е в София и за пета година ще преосмисли ролята на паркингите в града като временни публични пространства за изява.

Фондация Credo Bonum и кулинарно училище Food Connection ще спретнат кулинарно "паркомясто", на което всеки регистриран участник ще дегустира приготвени вкусотии, ще получи вкусна кокосова вода и 20% отстъпка от всички кулинарни курсове на Food Connection. Тъй като местата са ограничени, до щанда ще се допускат приоритетно хората с регистрации. Регистрациите са лични, поименни и важат само за един човек и само за избрания при регистрация часови интервал и могат да бъдат направени онлайн на https://www.surveymonkey.com/r/H8HKZJJ.

Най-мащбното издание на PARK(ing) Day: Градинка на Дънов, уроци по танци, варене на лютеница и много изненади

Четвъртото поред издание на зелената инициатива PARK(ing) Day ще обхване центъра на столицата този петък, 19 септември. Какво ще видим ...

Mобилната апликация „Здрави” ще предизвика минувачите на ул. Иван Вазов да вземат участие в един истински мини-спортен маратон. Под формата на игра с физически и умствени предизвикателства те ще накарат хората да се раздвижат и да се позамислят. За най-бързите ще има и награди.

Чудовище, забързано да пусне писмо със своето колело „Балканче”, ще спре на PARK(ing)-а пред сградата на Централната поща на ул. Дякон Игнатий. То е избягало от проекта Sofia Monsters, който представя онлайн чудати същества, скрити на познати и най-неподозирани места в столицата.

Издателство ще акцентира върху книгата „Всички наши места” на Дженифър Нивън, като в специална кутия всеки желаещ ще пуска написани на лист свои негативни мисли. Главният герой в книгата Теодор Финч всеки ден той обмисля различни начини, по които може да умре, но и всеки ден намира нещо, заради което да живее.

Работното арт пространство за споделено ползване Soho отново ще излезе извън пределите на четирите стени и ще завладее паркинга на ул. Искър. Там всеки ще може да се възползва от възможността да поработи в една необичайна среда.

Обособеният кът пред СГХГ пък ще представи продуктите от серията Rescue на своя No stress PARK(ing), където Rescue специалистите на фармацевтичната компания ще информират как да елиминираме стреса, да запазим вътрешното спокойствие и емоционалния баланс в забързаното ежедневие. Всички посетители ще имат шанса да опитат от Rescue капките със спасителната комбинацията на д-р Бах, както и от Rescue пастилите и спрея. Ще се дегустират и Rescue продуктите от нощната серия, които помагат за концентрация през работния ден.

Паркинги стават паркове за трета поредна година

Глобалната инициатива PARK(ing) Day отново ще се случи в София този петък, 20 септември, организирана от фондация Credo Bonum. В трето...

На паркинга на бул. Христофор Колумб ще гостува „Медената къща”. Те ще покажат как се вади мед и ще предложат за тестване сиропи и сладолед, но под формата на игри за сръчност и отборен труд.

Ще има и изненада с легло от цветя. Впечатляващата инсталация ще бъде разположена на ул. Славянска 2, а най-смелите ще могат да полегнат сред зеленината за бързо ободряване в обедната почивка.

Програмата ще изненада с турнир по джаги, докато на ул. Аксаков две млади дизайнерки от марката концептуални бижута „На изчезване” ще „овържат” минувачите в забавна игра на синя и зелена зона.

PARK(ing) Vibes за втора поредна година ще бъде музикалната сцена на инициативата. През този петък, баналните паркоместа на ул. Луи Леже ще бъдат трансформирани и изпълнени с музика. Ще слушаме винил сетове с диско, фънк хаус и техно, докато художникът Kokichan създава своя собствена визуална инсталация на живо и разнообразява с цветове монотонното сиво на добре познатите ни, обичайно изпълнени с коли и бетон, улици. За музиката ще се грижат Ihou, Ivo Graves /Audio Avantgarde/, Ziggy и Zimone /Ruff House/. Този парк(инг) ще работи и най-късно – до 22 ч.

PARK(ing) Day е част от Европейската седмица на мобилността и е подкрепен от Столичната община и Центъра за градска мобилност.

Паркинги стават паркове за трета поредна година

Глобалната инициатива PARK(ing) Day отново ще се случи в София този петък, 20 септември, организирана от фондация Credo Bonum. В трето...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София