Павлова се надява Северната тангента да бъде завършена до края на годината

14456
Павлова се надява Северната тангента да бъде завършена до края на годината

С оценка за завършване през декември тази година, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова направи символична първа копка за изграждането на Северната скоростна тангента. Проектът, на стойност 180 млн. лв., е с дължина от близо 17 км и се финансира от Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 година.

"Радвам се, че днес стартираме този важен проект, който бе замразен в последната година и половина. Положихме максимални усилия, заедно с моя екип, за да сме днес на това събитие и да започнем строителството" , заяви министър Павлова. 

Утре започва изграждането на Северната скоростна тангента

Утре започва изграждането на Северната скоростна тангента от км 0+000 до км 16+540. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътн...

Министърът обясни, че по протежение по тангентата ще има 18 съоръжения като пътни връзки, пътни възли, които ще осигурят по-добра връзка на хората от районите. Съоръжението осъществява и свързването на София с четири автомагистрали: автомагистрала "Тракия", автомагистрала "Хемус", автомагистрала "Люлин (Западната дъга) и бъдещата автомагистрала "Калотина". С изграждането на тангентата ще се осигури връзка между няколко европейски коридори - от и с Гърция, Румъния, Република Македония и Сърбия.

Павлова изрази надежда обектът да бъде изпълнен до началото на месец декември и пожела на строителите да работят качествено и съгласно утвърдените в графика срокове.

Не беше пропуснат и въпросът със собствениците на имоти, с които е сключено споразумение за справедливо обезщетение на земите, което е дало възможност тангентата да се строи. "За съжаление предишното правителство прие цени на земята, които не устройваха собствениците, които обжалваха процедурите и спираха строежа. Благодарение на усилията ни се споразумяхме за средни цени, които са много по-справедливи и близки до средните пазарни цени за района", каза още регионалният министър. Павлова допълни, че до момента са сключени общо 193 споразумения със собственици на земи. Има и имоти, чиито отчуждения продължават. Около 20 млн. лв. ще струват отчужденията, като голяма част от тях ще се покрият от програмата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София