Пострадалата от асансьора-убиец в "Гео Милев" очаква справедливост

3557
Пострадалата от асансьора-убиец в "Гео Милев" очаква справедливост
Снимка: БГНЕС

Възстановявам се, жива съм. Това каза оцелялата отпреди почти година Мария Ваклинова след като асансьор падна в блок в „Гео Милев”. Тогава в асансьора загина 46-годишната Цветелина.

Днес започва делото заради аварията. Обвиняемите за инцидента са четирима. Силно се надявам, че справедливост ще има. Много ми се иска да вярвам, че асансьорите ще спрат да падат като круши, каза Ваклинова пред Нова телевизия. Това е нашето ежедневние, особено за хората, които живеят по горните етажи. Техниците, които се грижат за асансьорите, трябва да перфектни, добави Ваклинова.

Създават публичен регистър на асансьорите в страната

Подобряване на безопасността и контрола на асансьорите е една от основните цели на подготвения нов Закон за технически надзор. Информац...

Пострадалата посочи, че през времето от инцидента е разбрала, че на един техник се падат твърде много проверки. Трябва да е ясно какво е образованието, което притежават техниците, кой и как ги назначава на работа, сигурна е тя.

Извадиха ми някои неща, други са позакърпени, описа здравословното си състояние Мария. Тя добави, че дългият престой в реанимация много ѝ е помогнал.

Ваклинова призна, че вече се качва на асансьор. Тя не живее в блока, където се случи инцидентът. Там асансьорът още не работи.

Според експерти от бранша, ДАМТН вече взема мерки да се променят норми и закони, но това ще се усети след години. В същото време още има десетки опасни асансьори, предупреждават от бранша. Няма политическа воля да се вземат моментални мерки и решения, смятат експерти. Все още не са обезопасени асансьорите - 2 хил. на брой, като този в "Майчин дом", казват от фирмата-собственик на асансьорите. Неин представител посочи, че имало средноголям град, в който масово има опасност от падане на асансьори.

Асансьор даде дефект във Варна и застраши осем души

Осем души пропаднаха с асансьорна кабина в бизнес център във Варна, предаде БГНЕС. Инцидентът е станал вчера в търговски център в морс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София