Първите "зелени" релси в София вече са факт

10936
Първите "зелени" релси в София вече са факт

За пръв път в София има зелена настилка около трамвайни релси. По тях се движат трамваите от ремонтирания участък от Руски паметник.

До окончателното завършване на реконструкцията на площада ще бъдат закрити трамвайните спирки непосредствено преди и след кръстовището. Трафикът за автомобили по план трябва да бъде пуснат на 19 август.

Подобни трамвайни релси, оградени с тревна площ, има в големи европейски градове като Щутгарт, Барселона, Ница, Прага, Гренобъл, Белград и други.

От инициативата "Зелени релси"" публикуваха в профила си във Facebook снимки с новите релси и написаха:

"Това е исторически момент, който показа, че общественият натиск може да промени действията и нагласите на градските управници. Когато стартирахме кампанията през април 2014-а, за мнозина идеята беше налудничава - кой ще ги поддържа, щяло да капе масло, абе няма смисъл. Малко по малко, медиите подхваната темата и дискусията премина към решаващите фактори в Столична община. Въпреки че нямаха опит и капацитет, те показаха, че това може да се случи".

Фейсбук инициатива призовава за зелени релси в София

Възможно ли е пространството около трамвайните релси навсякъде в София да изглежда по-добре? Определено да, и то само с помощта на малк...

Организаторите на инициативата изразяват надежда, че от СО не смятат работата си за свършена, а възприемат зелената настилка като мостра, с която ще работят занапред. Едно голямо браво за общината, че се довери на "общественото мнение" - нещо, което обикновено е изключение от правилото, допълват те.

снимка: Ивайло Александров, Sofia Live

Още по темата четете ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София