Разпространиха по-ясни кадри на свидел на убийството на Георги в Борисовата градина

4299
Разпространиха по-ясни кадри на свидел на убийството на Георги в Борисовата градина
Снимка: МВР

Столична полиция разпространи нови снимки на издирвания като свидетел на убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина.

Криминалистите продължават да работят по изясняването на самоличността на младежа, засечен на видеозапис на камера, информира bTV.

Обвиняемият за побоя над възрастен човек в Борисовата градина остава в ареста

31-годишният Борис Петров, който е арестуван и обвинен за побоя на 67-годишния Красимир Иванов, остава в ареста, реши Софийският градск...

Видеото вече беше разпространено от полицията, но сега кадрите са по-ясни. СДВР търси съдействие от гражданите, разпознали издирвания. Изображенията, пуснати днес, са обработени от експерти на ФБР, съобщава "Дарик нюз".

МВР все още не знае кой е младежът, който е заснет на видеокамера в Борисовата градина във връзка с убийството на 16-годишния Георги. Това стана ясно от главния секретар на МВР Георги Костов.

МВР отдавна разпространи записа на младежа, който Костов определи като "лице оперативно значимо и относимо към извършеното престъпление". Разговорът с него и провеждане на някакъв вид оперативна беседа би дало ценни насоки за работата по разследване на това досъдебно производство, каза главният секретар.

"За съжаление, към момента лицето не е установено. Всички подадени сигнали от граждани са отработени без резултат. Лицето е с неустановена самоличност. В момента сме предприели множество действия, включително ползваме и технически възможности на партньорски служби с цел получаване по-добра визуализация изобщо на записите от камерите, които имаме", заяви главният секретар и обеща, когато това се случи и като има резултати, те веднага да ги разпространят чрез медиите.

Задържаният за побоя на 67-годишния дядо в Борисовата градина остава в ареста

Борис Петров, задържан за побоя на 67-годишния Красимир Иванов в Борисовата градина, остава в ареста, информира "Нова телевизия". Сред...

"Разговорът с това лице е от съществено значение за продължаване на работата по досъдебното производство", подчерта професионалният ръководител на МВР.

Още през юни полицейските профайлъри заявиха, че лицето от записа не е спортен тип и бягането му нагоре по наклона точно на обяд на 2 юни е най-малкото необичайно.

Рецепта срещу престъпници - явно само насилие

Групичка от млади момчета, звучно кръстени от медиите „неонацисти”, пребиха зверски възрастен човек пред двете му внучета в...

Видеото може да видите тук.

Снимки: МВР

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София