Реформатор иска проверка на молитвен дом, където може да се проповядва радикален ислям

2081
Реформатор иска проверка на молитвен дом, където може да се проповядва радикален ислям
Снимка: Getty Images / Guliver

ДАНС трябва да провери случая с молитвения дом в Люлин (месчит). За това призова като член на вътрешната комисия в парламента депутатът Димитър Делчев, секретар на парламентарната група на Реформаторския блок (РБ). Делчев говори след медийни репортажи по темата.

Става въпрос за молитвен дом, в който може би се преподава крайното течение на исляма - уахабизъм. Има съмнения, че дипломатически представители на Саудитска Арабия и Катар посещават службите. Домът е собственост на лице, за което се твърди, че в миналото е извършвало агитация против държавата.

Дадоха ход на делото за разпространение на идеите на "Ислямска държава"

Окръжният съд в Пазарджик даде ход на делото срещу 14-те подсъдими, обвинени в проповядването на джихад и разпространяване идеите на те...

Религията и политиката не бива да се смесват, именно затова положихме толкова усилия да бъдат приети промени в Изборния кодекс, чрез които забранихме агитацията от духовни лица, каза Делчев, като визираше приетото вчера (10 март) на първо четене предложение за изменение в Изборния кодекс, направено от Реформаторите.

Делчев допълни, че РБ обмисля законопроект за изменение на Наказателния кодекс, където да се допълни пропуснат текст. В момента НК забранява участието в политиката на религиозни институции, но не и на отделни духовните лица и това също трябва да бъде криминализирано, категоричен е той.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София