Шеф в СДВР не казва какво ще предприеме за поголовни кражби в "Драгалевци"

18267
Шеф в СДВР не казва какво ще предприеме за поголовни кражби в "Драгалевци"
Снимка: БГНЕС

В истински кошмар се превръща живота в столичния квартал „Драгалевци”. Нагли крадци режат оградите на живеещите там, за да си осигуряват бързи коридори за отстъпление при „операциите си”.

Оказва се, че Шесто районно управление имало лимит на бензина и затова патрули или не идват, или идват след време, когато няма смисъл. Това казват жители на квартала. Тези, които имат СОТ, също не са защитени – крадците са по-бързи, макар СОТ-аджиите да идват за две-три минути. Обяснението от полицията – подавайте писмени жалби.

От БДЖ се оправдаха и със съда заради останали на работа хора, крали нафта

Кражбата на нафта в БДЖ продължава да е гореща тема, с много обяснения и нови разкрития. Според изпълнителния директор на „БДЖ Х...

По думите на Александър Пецов, началник на сектор „Кражби” към СДВР, полицията не бездействала. Пред Нова телевизия той апелира към хората в квартала да се обръщат към местния полицейски участък, за да подават сигнали за превантивна дейност – например за съмнителен автомобил. На въпрос какво значи „съмнителен”, Пецов отговори, че хората се познават и съмнителни автомобили например били такива, които се въртели по няколко дни и е ясно, че не са на местни хора. На конкретния въпрос ще отидат ли на място полицаи, за да видят какво се случва с кражбите в квартала, Пецов отговори, че не може да каже, зависело от ръководството. Началникът на „Кражби” на СДВР продължи да каканиже за „превантивни мерки”, „присъствие на полиция в района” като решение за кражбите.

Вбесен от отговорите на Пецов, водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев заяви, че би отишъл пред МВР и би казал на вътрешния министър Румяна Бъчварова какво става.

Една от жителките директно попита – трябва ли да почнем да стреляме, за да дойде жандармерия. А друг жител добави – викаме „пази се”, за да се пазим от крадци. Не виждам защо лично да се пазим – за какво плащаме данъци, попита друга жена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София